USR îl pune la colț pe Tudorel Toader. “A ratat toate șansele de a demonstra că este un om onest” 1
Justiție Ultima Ora

USR îl pune la colț pe Tudorel Toader. “A ratat toate șansele de a demonstra că este un om onest”

Mesaj virulent la adresa ministrului Justiției din partea deputatului USR Stelian Ion. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu ca răspuns la afirmațiile ministrului Justiției în care demnitarul acuza Opoziția de decizia de infringement.

„În niciun moment ”dezbaterile” din Comisia Iordache nu au fost blocate. PSD-ALDE-UDMR dețin majoritatea în această comisie, astfel încât orice încercare de blocare a ședințelor este practic imposibilă. Contestarea la CCR a hotărârii de înființare a Comisiei Iordache nu a suspendat în niciun moment lucrările acestei comisii. Tudorel Toader, ca fost judecător CCR, știe acest lucru, dar preferă să inducă în eroare opinia publică”, spune Stelian Ion.

„Tudorel Toader nu explică niciodată de ce proiectul Guvernului conținea o singură modificare, iar în Parlament s-au propus zeci de modificări sub pretextul implementării acestei directive. La 19 decembrie Tudorel Toader declara în Parlament, în cadrul Comisiei Iordache, că, în cazul în care va trece termenul de implementare a acestei directive fără ca Parlamentul să introducă acel alineat, aceasta s-ar putea realiza prin ordonanță de urgență. Ați văzut acea OUG așa cum am văzut-o și eu”, mai spune deputatul USR.

Stelian Ion mai spune că guvernanții au avut un plan:  „Înadins nu s-a emis OUG cu același conținut cu proiectul de lege, deși o puteau face, pentru că o astfel de modificare nu le servea interesele, întrucât ea se referea strict la implementarea directivei, nicidecum la sutele de modificări propuse la Codul penal și de procedură penală. Pe de altă parte, o OUG care să exceadă acestei directive ar fi scos din nou lumea în stradă. Așa că acum, Tudorel Toader, transformat în agent de manipulare a opiniei publice, se vaită că România riscă să fie sancționată în cazul în care Comisia Iordache nu va fi lăsață să își desăvârșească opera de măcelărire a legislației penale, se vaită că opoziția blochează ședințele Comisiei Iordache, dar nu suflă nicio vorbă în privința depășirii termenelor de implementare a celorlalte directive cum ar fi cea referitoare la confiscarea extinsă (cu termen depășit la 4 octombrie 2015!) sau la combaterea spălării banilor (cu termen depășit la 26.06.2017). Având în vedere aceste împrejurări, dar și celelalte derapaje ale ministrului Tudorel Toader, se aplică deplin prezumția de rea-credință a Ministrului Justiței, care a ratat până acum toate șansele de a demonstra că este un om onest”, mai spune deputatul USR.

Ministrul Justiției a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu referitor la Directiva privind prezumția de nevinovăție, în care atacă Opoziția.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.