Guvernul le dă bani infractorilor că nu au trăit bine în pușcărie
Justiție Economic Politic Social Ultima Ora

ULUITOR: PSD pregătește o lege prin care SCAPĂ DE PUȘCĂRIE cei care au bani!

Comisia juridică a Camerei Deputaților a discutat astăzi un proiect de lege, avizat deja de Senat, privind evaziunea fiscală. Conform acestui proiect, evaziunoniștii vor scăpa de pușcărie dacă plătesc datoria plus penalitățile. 

Astăzi, evaziunea fiscală se pedepsește cu închisoarea până la  15 ani. Actualul Parlament propune ca regulile să se schimbe: evazioniștii să poată scăpa de pușcărie dacă au bani.

Astfel, evazionistul scapă dacă achită integral prejudiciul, plus 20% din baza de calcul, plus dobânzi și penalități. Mai pe românește: ai bani, nu faci pușcărie, ești deasupra celorlalți! Nu ai bani: la revedere!

Inițiativa legislativă le aparține mai multor parlamentari PSD. Motiovul evocat de PSD pentru acwest lege discriminatorie: trebuei recuperate prejudiciile financiare produse de diferite persoane. Adică după adoptare acestei legi, toți evazioniștii se vor repezi la Fiscul să îl îngroape în bani.

Întrebarea pusă de opoziție: de ce nu sunt recuperate datoriile conform legislației deja existente?

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii