ULUITOR: Judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii cu DOSARE PENALE ascunse!
Justiție Politic Social Ultima Ora

ULUITOR: Judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii cu DOSARE PENALE ascunse!

Surse judiciare au dezvăluit pentru postul de televiziune Antena 3 că cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au avut dosare penale la DNA. Aceşti membri sunt: Oana Schmidt-Hăineală, Monalisa Neagoe, Horaţiu Dumbravă, Bogdan Gabor şi Alex Șerban, scrie antena3.ro.

ULUITOR: Judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii cu DOSARE PENALE ascunse!ULUITOR: Judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii cu DOSARE PENALE ascunse!

Cei cinci au fost cercetaţi pentru fals cu privire la deplasări, a arătat Mihai Gâdea, marţi seară, la emisiunea „Sinteza zilei”.

Cinci ani a fost ţinut dosarul, apoi s-a clasat, mai scrie sursa citată.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că Secţia de investigare a magistraţilor va prelua de la alte parchete aproximativ 1.400 de dosare.

„Circa 1.400 de dosare. Este un volum important de dosare şi astăzi va începe activitatea. Vom avea un comunicat de presă”, a spus Lazăr, la sediul Parchetului General.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi începe marţi activitatea.

Potrivit unor surse judiciare, Adina Florea a fost propusă pentru funcţia de procuror-şef adjunct al acestei secţii, propunerea fiind făcută de procurorul-şef al secţiei, Florena Esther Sterschi, care a trimis o solicitare în acest sens către CSM.

Alături de Florena Esther Sterschi şi Adina Florea, în cadrul Secţiei mai lucrează alţi trei procurori – Codruţa Simona Chindea, Sorin Iaşinovschi şi Magdalena Olteanu.

Pe 10 octombrie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, urmare a intrării în vigoare a Legii 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi care prevede înfiinţarea acestei secţii speciale.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara la momentul adoptării OUG că Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie va prelua de la DNA dosarele în curs, dar şi dosarele soluţionate, care îi vizează pe magistraţi.

„Din momentul publicării în Monitorul Oficial, din momentul intrării în vigoare a ordonanţei, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va funcţiona Secţia, are un termen în care să asigure buna desfăşurare a activităţii, adică spaţiile necesare, personalul auxiliar, personalul de specialitate şi, sigur, aparatura şi cele necesare desfăşurării activităţii”, afirma Tudorel Toader.

”Un numar de 5 (cinci) magistrati, membri ai CSM, au avut dosare la DNA, clasate in mod convenabil in urma cu 2 saptamani, adica inainte de a fi facuta functionala noua sectie de cercetare penala a magistratilor.
Asadar, in timp ce se judecau actiuni disciplinare contra fostei sefe a DNA (respinse toate), la DNA erau anchete penale contra membrilor CSM. Culmea impartialitatii si a independentei, nu?”, scrie Gheorghe Piperea, profesor de Drept, pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.