Explozie în dosarul de corupție ”Sebastian Ghiță”! Un martor cheie a fugit din țară! ÎCCJ cere intervenție de urgență
Justiție Politic Ultima Ora

ULTIMA ORĂ. Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia

Serbia a refuzat extrădarea lui Sebastian Ghiță, după cererea făcută de România. Mai mult, Ghiță a primit și azil politic.

Iată decizia Înaltei Curți de Justiție de la Belgrad:

”DECIZIE PRIVIND APLICAȚII ALE Ministerul Justiției ROMÂNIA pentru extrădarea GHITA SEBASTIAN Aurelian Camera penală a Înaltei Curți din Belgrad, în cadrul ședinței din 06 iulie 2018, a emis decizia de respingere a cererii Ministerului Justiției din România, care Curtea a emis prin intermediul Ministerului Justiției al Republicii Serbia, ziua 04/27/2017. an, în legătură cu GHITA SEBASTIAN Aurelian, un cetățean din România, în scopul de a pune în aplicare o arestare pentru detenție din 14 aprilie 2017, în scopul de a asigura prezența acuzatului ancheta Ghiță Aurelian Sebastian privind suspiciunea de a fi comis opt infracțiuni prevăzute în actele autorităților competente.

Pentru a ajunge la această decizie, depozitii penale mai mari a ținut cont de prevederile Legii privind asistența juridică internațională în materie penală și, în special, faptul că decizia Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Serbia – Direcția de Poliție – Poliția de Frontieră – Biroul Azil de 01/06/2018. an, care a devenit valabil la 18 iunie 2018. a adoptat o cerere de azil în Republica Serbia, cetățean România Ghiță Sebastian Aurelian, din cauza pericolului de persecuție în țara de origine din cauza opiniei politice, care este constatarea că trupul, a constatat că Ghita Sebastian Aurelian este eligibil pentru azil în Republica Serbia, în formă de refugiu și cum problema acuzat că a cerut infracțiuni la legea generală, în scopul de a urmări aceeași opinie politică, în cazul în care, de asemenea, poziția acuzat ca urmare a deveni toate circumstanțele de mai sus, în cazul extrădării România a fost exacerbat, este mai mare, în conformitate cu articolul 3, alineatul 2 din Convenția Europeană privind extrădarea din 13.12.1957. an cu protocolul adițional, care prevede în mod expres că, în acest caz, problema acuzat că nu va aproba, a emis o decizie de respingere a mișcării pentru eliberarea acuzatului autorităților judiciare din România.

În conformitate cu articolul 28 din Legea privind asistența judiciară internațională în materie penală mai mari documentelor depuse direct la o instanță superioară (Curtea de Apel din Belgrad), care, după audierea procurorului și apărătorului persoanei a cărei extrădare se cere, confirma, inversa sau să modifice decizia a fost pronunțată. În cazul în care decizia de respingere extradarea se depune la Ministerul responsabil de Justiție, care informează statul solicitant”.

Decizia este definitivă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.