ULTIMA ORĂ. „Extrădarea Elenei Udrea nu mai este posibilă!”
Justiție Politic Social Ultima Ora

ULTIMA ORĂ. „Extrădarea Elenei Udrea nu mai este posibilă!”

vocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu confirmă pentru Libertatea venirea pe lume a fetiței Eleni Udrea și spune că micuța are cetățenia statului Costa Rica, fapt ce va îngreuna demersurile României de extrădare a fostului ministru.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea spune că fetița Elenei Udrea are 49 de centimetri lungime, aproximativ trei kilograme, că este perfect sănătoasă.

Avocatul a precizat că alături de fostul ministru au fost și rude apropiate, precum mama și iubitul acesteia.

Avocatul susține că fetița Elenei Udrea va avea cetățenia statului din Costa Rica „iar Legea de protecție a copilului din Costa Rica protejează copilul de o eventuală situație a despărțirii copilului de către mamă’.

„Din punctul meu de vedere chestiunea extrădării este de neluat în discuție în acest moment”, afirmă Rădulescu.

Avocatul mai anunță că Elena Udrea vrea să atace pe cale extraordinară a deciziei definitive din dosarul Gala Bute.

Mai precis, explică Veronel Rădulescu, forma de atac va fi cea a revizuirii, dovezile și probele noi necunoscute de către instanța de judecată la momentul luării deciziei definitive fiind existența protocolaelor dintre SRI și instituții din mediul judiciar.

Elena Udrea spunea că are statut de refugiat în Costa Rica din 21 martie. Ea a depus atunci o solicitare de acordare statut de refugiat și azil politic.

Precizările fostului ministru al Turismului veneau după ce ICCJ, care judeca ultimul termen din dosarul „Gala Bute’ documentația depusă de avocatul Elenei Udrea, nu confirma că aceasta ar avea statut de refugiat politic în Costa Rica.

Avocatul Elenei Udrea le-a spus atunci judecătorilor că aceasta are statut de refugiat politic în Costa Rica.

După aproximativ o oră de deliberări judecătorii ICCJ au revenit la sală la acel moment și au spus că documentația depusă de avocatul Elenei Udrea la termenul de vineri nu confirmă că aceasta ar avea statut de refugiat politic în Costa Rica.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.