Elena Udrea primește o lovitură grea de la judecători
Elena Udrea primește o lovitură grea de la judecători
Justiție Politic Social Ultima Ora

Udrea, extrădare. Avocat Rădulescu: Fac un apel public către Anca Jurma și Tudorel Toader

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a discutat despre revocarea cererii de extrădare a acesteia și ce ar urma să se întâmple de acum încolo.

Udrea, extrădare. Avocat Rădulescu: Fac un apel public către Anca Jurma și Tudorel Toader

Tribunalul Bucureşti a dispus retragerea cererii de extrădarea formulată împotriva Elenei Udrea şi norma procedurală prevede un termen de 24 de ore în interiorul căruia procurorul poate contesta această hotărâre. Doresc să fac un apel public către doamna Anca Jurma, procuror-șef DNA, să analizeze cu celeritate această posibilitate de a formula contestaţie şi să transmită cât mai curând către Tribunal o solicitare prin care să comunice că nu doreşte să formuleze contestaţie. Chiar dacă norma procedurală permite contestaţie în termen de 24 de ore, principiile şi limitele aplicării legii procesuale penale prevăd, chiar de la primul articol din Codul de Procedură penală, că aceste proceduri urmăresc asigurarea exercitării eficiente a atribuțiilor organelor judiciare”, a declarat Veronel Rădulescu, în emisiunea „Exces de Putere”, de la Antena 3.

„Mâine de dimineaţă ar putea fi trimisă o astfel de solicitare şi să nu aşteptăm până la ora 16:30, când ar expira cele 24 de ore. O atitudine pasivă ar conduce la o întârziere a aplicării hotărârii Tribunalului, până mâine după amiază. Problema ţine şi de aceste zile libere de sărbătoare, pe care urmează să le petrecem cu toţii, probabil nici în Costa Rica nu se va lucra. Dar dacă mâine de dimineaţă ar fi depusă cererea, ar fi timp suficient ca Tribunalul să comunice sentinţa definitivă către Ministerul Justiţiei. În acest moment, fac apel şi către Tudorel Toader şi către Departamentul de Cooperare Justiţiară Internaţională. Cererea de extrădare va ajunge la Ministerul Justiţiei şi ministerul va proceda de îndată la traducerea acestor documente şi transmiterea lor către autorităţile din Costa Rica. Aici era apelul pe care doream să îl fac către domnul ministru al Justiţiei şi către Departamentul de Cooperare Justiţiară Internaţională, acela de a transmite prin mijloace electronice, nu prin curier diplomatic, pentru că s-ar întârzia foarte mult”, a mai spus avocatul Elenei Udrea.

De asemenea, Veronel Rădulescu a mărturisit că Elena Udrea „îşi doreşte să petreacă Sărbătorile în România, alături de familie. Pentru a putea fi posibil acest lucru trebuie pusă în executare hotărârea ÎCCJ, prin care a fost suspendată decizia de condamnare. Ca ea să poată fi pusă în executare, trebuie urgentate aceste proceduri”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.