Tudorel Toader atacat de Sindicatele din penitenciare. Merg la proteste  
Justiție Ultima Ora

Tudorel Toader, declarație surprinzătoare! „Nu aș spune că cineva a pierdut sau cineva a câștigat”

Ministrul Justiției a făcut declarații, la Arad, despre decizia CCR. Pentru buna funcționare a statului de drept e necesar ca fiecare să ne cunoaștem bine competențele, a punctat demnitarul.

„Nu aș spune că cineva a câștigat sau cineva a pierdut. Decizia am citit-o cu atenție, nu adaugă nimic la Constituție, nu schimbă nimic din arhitectura statului de drept, din raporturile stabilite între instituții. decizia, vă spun cu deplină convingere, clarifică, nu adaugă, nu modifică, clarifică raporturile dintre cele două părți care s-au aflat în conflict. dezleagă competențele președintelui și competențele tot de rang constituțional pe care le are ministrul Justiției. s-a făcut o necesară delimitare între competențele de rang constituțional pe care le au cele două părți care au fost parte în conflict. Procurorii rămân independenți. Nimeni nu va întreba de modul de soluționare a unei cauze. e independența lui pe care și-o exercită”, a spus ministrul Justiției la Arad.

„Vă îndemn să citiți decizia Curții. Decizia aceasta foarte explicită mai pune o temelie la fundamentul statului de drept în România”, a mai spus Toader.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.