tel drum
tel drum
Justiție Economic Politic Ultima Ora

Tel Drum: acționarii revendică dividende de 10 milioane de lei pe anul 2017

La ora actuală, TEL DRUM SA Alexandria (CUI: 2695680) este cea mai mediatizată firmă din România. Asta pentru că DNA susţine că ar fi controlată de Liviu DRAGNEA şi pentru că a ajuns în insolvenţă, spune ”Supervizor”. Pe acest blog se arată că intrarea sub incidenţa Legii 85/2014 a fost înregistrată oficial pe 29 ianuarie 2018 . Am scris despre acest eveniment AICI.

Cu doar o zi întârzire, administratorul judiciar provizoriu CITR Filiala ILFOV SPRL (Bogdan GORDE) a publicat tabelul preliminar al creanţelor. Mă bucur şi mă laud că SUPERVIZOR.ro este primul site care publică acest document – îl găsiţi AICI.

Doar două comentarii:

  • Din acest tabel se pot identifica unele autorităţi locale care – la momentul declanşării procedurii – aveau contracte cu această companie de construcţii
  • Tot din tabel rezultă cine sunt acţionarii din acte ai societăţii

Referitor la punctul 2 de mai sus, am următoarea observaţie: acţionarii TEL DRUM SA revendică dividende de 9,6 milioane lei… aferente anului 2017! Precizez că bilanţul pentru anul trecut nu este postat pe mfinante.ro, ceea ce înseamnă că încă nu a fost depus la Fisc (termenul limită este 31 mai 2018), şi nici CITR Filiala ILFOV SPRL nu a publicat ceva în acest sens.

Este vorba, în principal de acţionarii Liviu Lucian DOBRESCU – creanţă solicitată de 5.824.377,78 lei şi de Petre PITIŞ – 3.639.000,61 lei.

Administratorul judiciar a găsit o formulă “împăciutoare” – creanţele au fost înscrise sub condiţie suspensivă, ceea ce înseamnă că TEL DRUM SA trebuie să dovedească un astfel de profit (de peste 12 milioane lei în valoare brută) şi că există o hotârâre AGA prin care s-a decis acordarea de dividende.

Ţinând cont de faptul că TEL DRUM SA a intrat în insolvenţă pe 29 ianuarie 2018, nu cred că acţionarii au fost atât de inspiraţi şi de rapizi încât să decidă acordarea de dividende şi să înregistreze/oficiliazeze o asemenea decizie. Dar nimic nu e exclus!

Conform ultimelor documente publicate în BPI, Adunarea Creditorilor TEL DRUM SA urmează să se întrunească pe 24 aprilie 2018, ora 14:00, la sediul practicianului: Bucureşti, str. Gara Herăstrău nr.4, Green Court et.3, sector 2. Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.116/87/2018, al debitoarei TEL DRUM SA, este programat pe 23 mai 2018.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.