ȘOC: NU AU SCĂPAT! DNA IA LA PURICAT DOSARELE CELOR ACHITAȚI DE ”COMPLETURI NELEGALE”
Justiție Politic Social Ultima Ora

Surpriză la DNA: Nicolae Lupulescu, procuror militar, al doilea candidat la șefia Anticorupției

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a confirmat că procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA. 

Potrivit site-ului Ministerului Public, Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani.

Este cea de-a doua candidatură depusă pentru şefia DNA, prima fiind Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

În martie 2017, Nicolae Lupulescu a candidat pentru funcţia de şef al DIICOT, el fiind la acea vreme şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA.

Anterior, el a ocupat funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare.

Printre altele, Nicolae Lupulescu a condus ancheta privind accidentul aviatic de la Tuzla din 5 iulie 2010, soldat cu moartea a 12 militari.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Noua procedură se desfăşoară până pe 6 septembrie.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.