Șoc! Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a DEMISIONAT
Justiție Politic Ultima Ora

Reacția publică a Siminei Tănăsescu după scandalul ”CCR – Petre Lăzăroiu”

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a avut o primă reacție publică, după întreg scandalul provocat de întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, declarând, pentru MEDIAFAX, că poziția Administrației este una foarte clară. Documentul arăta că aceasta nu a reprezentat Președinția în discuție.

“Sper să nu mi-o luați în nume de rău, dar ce a fost declarat, s-a declarat în comunicat. Chiar nu am nimic în plus de adăugat”, a declarat Simina Tănăsecu, consilier prezidențial, pentru MEDIAFAX.

Totodată, Simina Tănăsescu a fost reticentă să comenteze și o posibilă intervenția a sa, în 2015, asupra membrilor Comisiei de Revizuire a Constituției, așa cum a relatat duminică președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu confirm nimic, nici că a fost, nici că nu a fost. Chiar nu intră în discuția aceasta. În această discuție (întâlnirea cu judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu – n.r.), comunicatul Administrației Prezidențiale e mai mult decât clar, în opinia mea. Ori alte speculații nu fac obiectul discuției acesteia”,a mai spus Simina Tănăsescu, pentru MEDIAFAX.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să fac presiuni asupra judecătorului Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că „are o misiune ingrată”, de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Președinție.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administrația Prezidențială a anunțat că în discuția pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administrația Prezidențială.

„Consilierul prezidențial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultății de Drept a Universității București pentru a-i înmâna acestuia două cărți de specialitate pe zona dreptului financiar. Menționăm că în aceste zile consilierul prezidențial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă tocmai pentru că desfășoară activități didactice. În acest context, a avut loc o discuție pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just, o discuție tehnică, între doi profesioniști de drept constituțional, care nu a implicat în niciun fel instituția Președintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate și nefondate orice fel de speculații sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”, se arata în pozitia Administrației Prezidențiale.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică că Simina Tănăsescu a intervenit și în 2015 asupra aleșilor dintr-o comisie parlamentară.

„Un fost coleg din PNL m-a sunat ieri și mi-a spus. În 2015 a mai fost o discuție în care a mai fost implicate doamna consilier cu parlamentarii din comisia pentru revizuirea Constituției și li s-a transmis că președintele nu dorește nicio modificare a Constituției. Prin urmare s-a primit ordin de boicotare și comisia nu a mai continuat. Eu nu mai eram deja în 2015 în PNL, dar mi-a dat telefon un fost coleg în legătură cu ce s-a vehiculat și cu această întâmplare. Știți cum se spune. Nu iese fum fără foc. Dacă ceea ce s-a întâmplat ar trebui să se lămurească chestiunea aceasta. Dacă intervenția a fost așa cum a fost relatată initial, fie că a făcut-o din proprie inițiativă sau nu, acest lucru e foarte grav și sigur un astfel de consilier nu mai are ce să caute într-o astfel de funcție”, a spus, duminică, Călin Popescu Tăricenau.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.