Societățile civile anunță bomba. Orice Ordonanță dată înaintea referendumului încalcă regulile Comisiei de la Veneția
Justiție Ultima Ora

Războiul Lăzăroiu – CCR – Iohannis se mută la Veneția

Curtea Constituțională va sesiza astăzi  Comisia de la Veneția despre presiunile la care ar fi supus judecătorul Petre Lăzăroiu dinspre Cotroceni.

Judecătorul Petre Lăzăroiu a anunțat că CCR va sesiza Comisia de la Veneția privind presiunile referitoare la subiectul revocării sale, după ce acesta a fost abordat de consiliera președintelui Klaus Iohannis.

„Cu toţii am ajuns la aceeaşi concluzie: că trebuie să ies public, pentru că şi dânşii au înţeles că există o stare de pericol. (…) Iniţial, am vrut în aceeaşi zi să sesizăm Comisia de la Veneţia, am zis să o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim, ne mai cutare… Dar cu toţii am spus că trebuie să ieşim”, a afirmat judecătorul Lăzăroiu,

„Sesizam Comisia de la Veneția pe această chestiune. Domnul Morar m-a intrebat daca am curaj sa ies public? De ce sa n-am ? Doar nu ma apuc sa mint”, a declarat Petre Lăzăroiu la Antena 3.

Administraţia Prezidenţială confirmă întâlnirea, însă o pune într-o altă lumină.

Consilierul prezidențial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultății de Drept a Universității București pentru a-i înmâna acestuia două cărți de specialitate pe zona dreptului financiar. (…) În acest context, a avut loc o discuție pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just, o discuție tehnică, între doi profesioniști de drept constituțional, care nu a implicat în niciun fel instituția Președintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate și nefondate orice fel de speculații sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”, precizează Cotroceniul.

Preşedintele CCR Valer Dorneanu a fost şi el informat în legătură cu întâlnirea lui Petre Lăzăroiu cu Simina Tănăsescu.

Valer Dorneanu – preşedintele CCR: „Nu se poate revoca un judecător al Curţii Constituţionale decât în două modalităţi: dacă a săvârşit o faptă penală, potrivit procedurii, sau dacă a săvârşit o faptă indisciplinară şi dacă plenul ar decide cu două treimi revocarea”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.