RĂZBOI TOTAL: Protestatarul Dide propune DESFIINȚAREA Jandarmeriei
Justiție Politic Social Ultima Ora

RĂZBOI TOTAL: Protestatarul Dide propune DESFIINȚAREA Jandarmeriei

Cristian-Mihai Dide, președintele organizației „Evoluție în Instituție”, a transmis un mesaj de ultimă oră privind un proiect de desființare a Jandarmeriei Române.

„Pe data de 1 Decembrie 2018, alături de mai mulți simpatizanți, Asociația „Evoluție în Instituție” a susținut logistic și financiar o parte din recuzita afișată împotriva Jandarmeriei la parada militară. Asociația „Evoluție în Instituție” va continua să ofere suport și să organizeze astfel de acțiuni ce vizează Jandarmeria Română, atât timp cât această instituție nu își prezintă măcar scuze public pentru atitudinea pe care o are față de cetățeni. Printre acțiunile ilegale pe care le are această instituție, reamintim: lovirea unor cetățeni și gazarea timp de mai bine de 10 ore a peste 100000 de protestatari pașnici pe 10 August, amendarea constantă a protestatarilor vocali, privarea de libertate fără motiv a celor ce se legitimează pe loc, și mai nou, amenințarea unui locuitor din Rusănești, Jud. Olt, că va fi ridicat din casă „înainte să își bea cafeaua„ sau că „nu va mai avea curajul să iasă în sat„, doar pentru că a dorit să își apere porcii sănătosi și distrugerea bunurilor personale ale acestuia.

Acțiunile de boicotare împotriva acestei instituții vor crește în frecvență și intensitate și vor fi la fel de ingenioase ca până acum. Vom „instiga” la nesupunere civică în limitele legii, condamnând ferm orice act de distrugere și violență. În acest context, ne arătăm dezaprobarea față de modul în care au degenerat protestele actuale din Franța, soldându-se cu incendieri, distrugeri și atacarea forțelor de ordine.

Pe această cale informăm opinia publică că Asociația „Evoluție în Instituție” propune un proiect de desființare a Jandarmeriei Române. O soluție posibilă, dar care poate suferi modificări după dezbaterile cu specialiștii în domeniu, este de a împărți efectivele Jandarmeriei către structuri ale altor instituții: ordinea publică la Poliția Română, militarii la Armata Română, personalul specializat către SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale). Astfel, civilii nu vor mai interacționa cu militari, așa cum se întâmplă în prezent, lucru de neacceptat într-o democrație. Pentru „dezastre naturale„ și „deszăpeziri„,propunem o gardă națională, fără pistol, în subordinea ISU.

Activitățile pe care intenționăm să le desfășurăm în cadrul acestui proiect sunt de natură juridică, politică și mediatică, constând în dezbateri civice și politice, acțiuni în instanță, petiții și campanii media.

Unul dintre motivele pentru care dorim desființarea Jandarmeriei este că de-a lungul istoriei a fost folosită în mare parte împotriva cetățenilor, iar în prezent este doar o unealtă de opresiune și poliție politică, folosită deopotrivă ca bazin electoral, „mituită„ cu funcții și salarii mari, bonusuri, prime și protecție din partea partidului de la guvernare față de ilegalitățile pe care le comite”, a transmis Cristian Mihai Dide.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.