Veste mare pentru ortodocși. Canonizarea Părintelui Arsenie Boca decisă de Sfântul Sinod. Când va deveni sfânt
Veste mare pentru ortodocși. Canonizarea Părintelui Arsenie Boca decisă de Sfântul Sinod. Când va deveni sfânt
Justiție Ultima Ora

Război pentru Sfântul Ardealului! Mănăstirea Prislop dă în judecată proprietarul mărcii „Arsenie Boca”

Pe rolul Secției a V-a Civilă de la Tribunalul București se judecă un proces intentat de Mănăstirea Prislop firmei Pulse Escape SRL, deținătoarea mărcii „Arsenie Boca” și cetățeanului Andor Sandor.

Obiectul procesului este legat de proprietatea intelectuală asupra mărcii Boca. Reclamant este Episcopia Ortodoxă Română a Devei și Hunedoarei, pârât fiind cetățeanul Andor Sandor, cel care a înregistrat marca în Anglia, precum și firma din România care deține licența, firmă a arădeanului Daniel Gheorghe.

Dacă reprezentanții Mănăstirii Prislop vor să scape de cei care au înregistrat marca în afara țării, surse din apropierea acestora au declarat pentru NewsTeam.ro că acest lucru este imposibil.

„Societăți comerciale inactive cer suspendarea unei mărci comerciale europene. Instanței române îi este depășită competența. Nici o instanță din România nu poate judeca sau lua măsuri în vreun fel sau altul asupra mărcii, legal orice doleanță trebuie rezolvată la Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) „, spun sursele noastre.

Războiul dintre proprietarii mărcii și Patriarhie a început de mult și nu pare să se încheie prea curând. Recent, Biserica Ortodoxă a anunțat că s-a demarat procesul de canonizare a părintelui Arsenie Boca, de la a cărui trecere în neființă se împlinesc 30 de ani.

Andor Sandor a transmis redacției noastre un comunicat pe această temă:

„Salutăm și îmbrățișam decizia Bisericii Ortodoxe Române de ducere la bun sfârșit a procesului de canonizare a Părintelui Arsenie Boca. Este o decizie înțeleaptă și profund necesară pentru întreaga comunitate creștină din România, indiferent de confesiune. În fața măreției Părintelui Arsenie Boca, cu toții suntem creștini recunoscători.
România avea nevoie de mult timp de recunoașterea faptelor de sfințenie a Părintelui Arsenie Boca. Prin viața și strădania sa, Părintele Arsenie Boca a fost și este un sfânt. Faptul că această canonizare se întâmplă într-un an însemnat, în anul Centenarului, aduce un plus de bucurie în inimile tuturor. Sfințirea Părintelui Arsenie Boca este un act bisericesc la fel de important ca și sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.
Suntem onorați să lucrăm împreună cu toții la zidirea imaginii sfinte a Părintelui Arsenie Boca în conștiința neamului românesc. Felicitări tuturor celor care au contribuit la acest act necesar. Ne bucurăm că ne-am putut aduce și noi modesta noastră contribuție la această lucrare.
Nu putem încheia decât cu înțeleptele cuvinte ale Părintelui Arsenie Boca: “A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt”.
Amin”.
Război pentru Sfântul Ardealului! Mănăstirea Prislop dă în judecată proprietarul mărcii "Arsenie Boca" 1

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.