Puiu Popoviciu începe să îşi închidă afacerile din România. Omul de afaceri a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare în dosarul terenurilor din Băneasa aparținând Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București și a fugit, de mai bine de un an la Londra.
Ultima oră. Arde depozitul lui Puiu Popoviciu
Justiție Ultima Ora

Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani, a dat în judecată România la Tribunalul Internațional de la Washington

Două firme înregistrate în Cipru și care dețin participații la mai multe companii prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu derulează proiecte imobiliare, au înregistrat o plângere la adresa statului român.

Dosarul a fost depus la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington, acuzând România de încălcarea tratatului bilateral de protejare reciprocă a investițiilor semnat cu Republica Cipru în 1991, scrie Profit.ro.

Aceeași tehnică a fost folosită și de frații Micula. La același tribunal, cei doi au acuzat România că le-au anulat o serie de ajutoare financiare. Ioan și victor Micula au câștigat și au de primit 250 de milioane de dolari.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv anul trecut la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa. În data de 14 august 2017 acesta a fost dat în urmărire internațională, pentru că nu a mai fost găsit ca să fi încarcerat. Ulterior, s-a aflat că acesta este la Londra.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.