Ponderea cheltuielilor de personal din sectorul public în produsul intern brut şi în total cheltuieli bugetare este proiectată să atingă maxime istorice în 2018, avertizează Consiliul fiscal (CF) într-un raport
Justiție Politic Ultima Ora

Primarul PSD din Videle, condamnat la muncă în folosul comunității… în primărie

Videle, orașul din Teleorman care a dat trei miniștri: Viorica Vasilica Dăncilă (PSD), Carmen Dan (PSD) – ministru al Afacerilor Interne și Adriean Videanu (PDL) – ministru al Economiei, iese din nou în evidență cu propriul său primar, Nicolae Bădănoiu.

Mica localitate care dă României politicieni pe bandă rulantă ar putea inregistra o premiera. Asta dupa ce, pe 10 mai 2018, Tribunalul Teleorman l-a condamnat pe primarul localitatii, Nicolae Badanoiu (PSD), la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita. Cel care a luat mita este fostul sau viceprimar, Florin Marius Nedelcu, care a recunoscut spaga.

In plus, Badanoiu trebuie sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei Videle sau Primariei comunei Gratia (Teleorman), pe o perioada de 90 de zile lucratoare. Decizia a fost contestata de edil la Curtea de Apel Bucuresti.

Primarul este un om de baza al organizatiei PSD Teleorman si pentru toti liderii din judet. Potrivit fotografiilor de pe contul de Facebook, liderii de la Bucuresti, promovati din organizatia PSD Videle, vin la evenimentele orasului, la care participa alaturi de primar.

Nicolae Badanoiu sustine ca este nevinovat si a contestat decizia instantei. „O sa cer achitarea, eu sunt nevinovat si sper ca la CAB o sa-mi dovedesc nevinovatia”.

Intrebat daca se gandeste sa se suspende din functie pana la o decizie definitiva, Badanoiu spune ca nu o sa faca asta.

„Sunt nevinovat si am proiecte in derulare pentru oras. In 2016, eram sub control judiciar si trimis in judecata, dar videnii au avut incredere in mine si m-au votat. Am in continuare increderea in ei”, a precizat primarul.

Badanoiu spune ca in spatele dosarului sau ar sta fostul viceprimar al orasului, Florin Marius Nedelcu (PSD), acuzat de mita in acest caz. „Eu eram intr-o relatie de dusmanie cu acesta. I-am cerut demisia in Consilul Local cu o saptamana inainte de a fi prins cand lua mita”, sustine edilul.

Viceprimarul Florin Marius Nedelcu a fost trimis in judecata in acest dosar pentru ca a luat mita aproximativ 40.000 de lei de la un afacerist. El a pledat vinovat si a cerut sa fie judecat in varianta simplificata, care presupune reducerea cu o treime a pedepsei.

Pe 3 martie 2017, Curtea de Apel Bucuresti a decis condamnarea definitiva a lui Nedelcu la 3 ani de inchisoare cu suspendare si prestarea a 120 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, in cadrul Primariei Botoroaga sau Primariei Magura.

Totul incepe in 2015, atunci cand viceprimarul Nedelcu a pretins de la un om de afaceri suma de 45.000 de lei pentru a-l sprijini in atribuirea unui contract finantat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice in orasul Videle.

Pentru a primi acesti bani, Nedelcu ar fi apelat la sprijinul primarului din Videle, arata procurorii DNA. In primul rand, ar fi avizat factura fictiva in valoare de 10.000 lei, ar fi dispus efectuarii platii si intocmirea ulterioara a unui referat suplimentar pentru o diferenta de 4.200 lei si ar fi exercitat presiuni asupra afaceristului care a dat banii, prin „obligarea” acestuia la respectarea conditiilor din caietul de sarcini, desi primarul orasului Videle cunostea ca acesta din urma nu le poate indeplini.

Pe 26 ianuarie 2016, Nedelcu a fost prins in flagrant delict cand primea o transa din mita, suma de 15.000 lei, banii erau marcati cu „mita” si inseriati intr-un proces-verbal. „Ce reprezinta banii?”, au intrebat mascatii, imediat dupa prinderea videprimarului. „Mita”, a raspuns Nedelcu, potrivit dosarului de la Tribunalul Teleorman.

Foto: Facebook/Nicolae Badanoiu

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.