ULUITOR. Procesul Colectiv rămâne în AER, după 3 ani de la TRAGEDIE
Justiție Exclusiv Ultima Ora

Plângere penală împotriva procurorilor din dosarul “Colectiv”, pentru tergiversare! “Este sfidată durerea noastră”

Părinții și rudele victimelor din dosarul Colectiv au depus o plângere penală împotriva procurorilor care instrumentează cazul, acuzând lentoarea cu care înaintează urmărirea penală.

“După trecerea a mai bine de doi ani și jumătate, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, sesizat la 8.11.2016, nu a oferit niciun răspuns. Poate o veți face în numele legii, dreptății și adevărului, măcar acum”, se arată în plângerea semnată de părinți și de avocatul lor, Doru Viorel Ursu.

Prezentăm integral textul plângerii:

DOMNULE PROCUROR GENERAL,

Semnatarii memoriului înregistrat sub nr. 503/20.04.2018 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Resurse Umane și Documentare – Serviciul de Registratură Generală, Grefă, Arhivă și Relații cu Publicul, în referire și în completarea memoriului/plângerii penale înregistrate la aceeași unitate de parchet sub nr. 1914/08.11.2016, prin apărător ales av. Doru Viorel Ursu, în temeiul art. 339 Cpp, formulăm:

 

PLÂNGERE ÎMPOTRIVA ACTELOR PROCURORULUI

 

constatând tergiversarea și lipsa de interes cu care este amânată la nesfârșit aflarea adevărului în ceea ce opinia publică cunoaște sub numele de „Tragedia de le Colectiv” iar noi, părinții și rudele victimelor, numim „Acțiunea criminală a autorităților, soldată cu numeroși morți și răniți” și este sfidată durerea noastră.

Plângerea penală înregistrată la 08.11.2016 îndeplinea, de la bun început, toate condițiile prevăzute de lege pentru începerea urmăririi penale în temeiul art. 305 Cpp.

La rândul lui, memoriul înregistrat la 20.04.2018 oferea noi elemente și argumente pentru anchetarea celor vinovați, în opinia noastră, de uciderea copiilor și rudelor noastre, de abuz și neglijență în serviciu și de alte fapte de natură penală. Prin acest ultim memoriu am solicitat, în temeiul art. 84, art. 85 rap. la art. 81, art. 95 și art. 94 Cpp, accesul la dosar și studierea acestuia, obținerea de fotocopii, asistarea la efectuarea oricărui act de urmărire penală și finalizarea cu celeritate a anchetei.

După trecerea a mai bine de doi ani și jumătate, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, sesizat la 8.11.2016, nu a oferit niciun răspuns. Poate o veți face în numele legii, dreptății și adevărului, măcar acum”.

Echipa de avocați coordonată de Doru Viorel Ursu a făcut constant demersuri pentru a grăbi cercetarea în acest caz.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.