Lovitură de teatru în dosarul violenţelor din 10 august: Conducerea Jandarmeria, pusă sub acuzare de Parchetul General
Justiție Politic Social Ultima Ora

VIDEO. Lovitură de teatru în dosarul violenţelor din 10 august: Conducerea Jandarmeria, pusă sub acuzare de Parchetul General

Procurorii de la Parchetul General au început să pună primele persoane sub urmărire penale în dosarul privind violenţele de la mitingul diasporei din 10 august. Astfel, conducerea Jandameriei României şi un secretar de stat din Ministerul de Interne au fost chemaţi azi la parchet pentru a li se aduce la cunoştinţă faptul că sunt puşi sub acuzare.

Astfel, vineri vor ajunge la Parchetul General şeful Jandarmeriei Române, colonel Ionuţ Cătălin Sindile, prim-adjunctul Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, precum şi directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan. Aceştia sunt cercetaţi pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Tot vineri, va fi prezent în faţa procurorilor şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Parchetul General anunţa la începutul acestei luni că la Secţia Parchetelor Militare au fost depuse 770 de plângeri penale de către persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.