Laura Codruța Kovesi a ridicat premiul "Speranța" acordat DNA, la Timișoara 1
Justiție Ultima Ora

Laura Codruța Kovesi a ridicat premiul „Speranța” acordat DNA, la Timișoara

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a ajuns vineri la Timișoara, pentru a ridica premiul acordat de Societatea Timișoara.

An de an, societatea înmânează o serie de premii unor personalități din România care au promovat democrația și valorile europene, precum și principiile Proclamației de la Timișoara. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au primit distincția „Secera și ciocanul”.

Decernarea premiilor a început vineri, la ora 12, la Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran din Timișoara. Laura Codruța Kovesi, Radu Vâncu și Liviu Avram au venit să-și ridice distincțiile.

Premiul „Speranţa” pe anul 2017 a fost acordat Direcției Naționale Anticorupție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar șefa DNA a venit la Timișoara să-și ridice distincția.

Premiul „Alexandra Indrieş” i-a fost acordat scriitorului și jurnalistului Radu Vancu. Alexandra Indrieş, pe numele ei adevărat Gloria Lilin, fost deţinut politic, scriitor, membru fondator al Societăţii „Timişoara” și editorialist la ziarul „Timişoara”, a murit în 1993.

Premiul „Ion Monoran” a ajuns la istoricul și cercetătorul Mădălin Hodor. Ion Monoran, poet, membru fondator al Societăţii şi ziarului „Timişoara” – la care a scris până la moartea sa, în 1993 -, a fost cel care, în 16 decembrie 1989, a oprit tramvaiele în Piaţa Maria din Timişoara, moment esenţial în declanşarea Revoluţiei, relatează tion.ro.

Nu în ultimul rând, Premiul „Secera și ciocanul” a fost acordat liderilor coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.