Judecătorul care îl iubește pe Dragnea e cel mai bogat magistrat din ICCJ 1
Justiție Exclusiv Ultima Ora

Judecătorul care îl iubește pe Dragnea e cel mai bogat magistrat din ICCJ

Judecătorul care îl iubește pe Liviu Dragnea e cel mai bogat magistrat din ICCJ. Dovada stă chiar pe pagina de Internet a instituției. În urmă cu câteva zile, Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat pe site-ul propriu declarațiile de avere ale membrilor, inclusiv pe cea a judecătorului Mihai Ștefan Pistol, cel care a făcu opinie separată în cazul lui Liviu Dragnea. Potrivit documentelor, Pistol e cel mai avut magistrat, având în conturi aproape un milion de lei și venituri lunare mult mai mari decât cele ale colegilor săi.

Mihai Ștefan Pistol este judecător la Înalta Curte din anul 2005. El venea din zona militară, fiind timp de 12 ani judecător la Tribunalul Militar și apoi la Curtea Militară de Apel București.

De altfel, fostul președinte Traian Băsescu e cel care l-a trecut în rezervă, în 2005, pe Pistol, acordându-i atunci și gradul de general de brigadă cu o stea.

Decretul emis la acea dată de Traian Băsescu prevede:

În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, ale art. 4 lit. f) pct. 28 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a fiării, ale Legii nr. 80/1995privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a fiării nr. 65 din 30 iunie 2005,

având în vedere propunerea ministrului apărării naţionale,

Preşedintele României decretează:

Articol unic. – Pe data prezentului decret domnului colonel Pistol Mihai Ştefan i se acordă gradul de general de brigadă cu o stea şi trece în rezervă cu noul grad.

Judecătorul care îl iubește pe Dragnea e cel mai bogat magistrat din ICCJ 2

Potrivit declarației de avere, judecătorul Pistol are venituri mult mai mari decât colegii săi, una din surse fiind Ministerul Apărării. Practic, Pistol încasează anual cu aproape 100.000 de lei mai mult decât ceilalți magistrați. Dacă un judecător la Înalta Curte are venituri între 220.000 – 255.000 lei pe an, Pistol are 343.555 lei.

Judecătorul care îl iubește pe Dragnea e cel mai bogat magistrat din ICCJ 3

La un calcul simplu, el încasează lunar 28.629 de lei pe lună. Chiar dacă are un împrumut la o bancă, magistratul are bani și în conturi.

Judecătorul care îl iubește pe Dragnea e cel mai bogat magistrat din ICCJ 4

Un milion de lei are în depozite Ștefan Pistol.

Judecătorul care îl iubește pe Dragnea e cel mai bogat magistrat din ICCJ 5

Nici măcar președintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, nu e așa de avută, ea lăudându-se cu o mașină Dacia Nova fabricată în 1998 și un apartament de 64 de metri pătrați. Cât despre venituri, șefa ÎCCJ nu îl ajunge din urmă pe Pistol, ea plecând acasă lunar cu 8.000 de lei mai puțin decât acesta.

Judecătorul Pistol are un CV controversat. Presa notează că a absolvit Facultatea de Drept la fără frecvență și una dintre “realizările” sale a fost o achitare scandaloasă în dosarul Revoluției de la Timișoara („Masacrul din Calea Lipovei”).

Tot pe el îl găsim și în completul care l-a achitat pe 14 iunie pe Sebastian Ghiţă în dosarul în care a fost inculpat alături de șefi de parchete și de poliție, dar și în cel care l-a achitat pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în procesul de mărturie mincinoasă privind retrocedarea fermei Băneasa.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.