Român arestat în Italia după ce și-a gravat numele pe un monument istoric
Justiție Ultima Ora

Italianul care a falsificat peste 600 de tablouri a fost arestat în România

Un italian care a falsificat peste 600 de opere de artă a fost arestat în România după ce carabinierii italieni au colaborat cu polițiștii de la București, scrie Ansa. Sebastiano Giglia, de 55 de ani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, dar a reușit să fugă și era căutat din 2013.

Italianul fusese condamnat după ce a falsificat sute de opere de artă ale artistului Franco Angeli, unul dintre maeștrii Pop Art din Italia. El a falsificat în total 650 de opere de artă, valoarea prejudiciului creat de el fiind de 4 milioane de euro.

“Acesta era căutat de autorităţile judiciare din Italia, pentru comiterea infracţiunilor de participare la conspirație criminală cu scopul de a comite fraude și trafic ilegal de piese de artă, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal italian.

Astfel, persoana în cauză ar fi falsificat și comercializat opere de artă semnate de artistul italian Franco Angeli.

Bărbatul de 55 de ani a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliției Capitalei, până la confirmarea mandatului european de arestare”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.