INGENIOS. La adăpostul contului fals de facebook al polițistului care îl ancheta, hoțul a lăsat fără mașina de teren un pădurar
Justiție Social Ultima Ora

INGENIOS. La adăpostul contului fals de facebook al polițistului care îl ancheta, hoțul a lăsat fără mașina de teren un pădurar

Supărat nevoie-mare că un bărbat căruia îi furase mașina l-a dat pe mâna poliției, un puști de 16 ani, din Drobeta Turnu-Severin, a țesut un plan incredibil de răzbunare. Și-a făcut un cont de facebook în care a folosit identitatea judiciaristului care îl ancheta și, cum numai el a știut, l-a convins pe omul pe care îl jefuise o dată să-i dea aceeași mașina de bună voie…în interesul investigației! Credul, pădurarul s-a conformat, dar după câteva luni a realizat în ce capacană caraghioasă căzuse și a bătut iar la ușa adevăraților polițiști.

Chiar dacă nu are vârsta care să-i permită să conducă legal mașini, inițiatorul acestui plan diabolic avea obiceiul să dea câte o tură prin împrejurimile orașului cu câte un autoturism…furat. Chiar dacă a fost prins de mai multe ori, păgubașii, proprietarii mașinilor pe care le fura doar ca să se plimbe, îl iertau de fiecare dată. ”E tânăr, nu știe ce face!”, spuneau oamenii care renunțau la a mai depune plîngeri odată ce-și găseau autoturismele întregi, neavariate.

Supărat că este anchetat, elevul hoț a vrut să se răzbune

Clemența de care au dat dovadă mai toți cei care l-au prins cu mâța-n sac i-a dat curaj elevului-hoț. Așa se face că Ionuț a pus ochii pe autoturismul unui pădurar de la Parcul Național Cazanele Dunării. A dat o tură prin oraș, după care l-a abandonat pe o stradă lăturalnică. O distracție periculoasă care s-a întins pe durata a doar câteva ore. Chiar și după ce și-a recuperat mașina, pădurarul l-a dat pe elev pe mâna judiciariștilor mehedințeni, fapt care l-a scos din minți pe tânărul hoț care a urzit un plan de răzbunare la care nimeni nu s-ar fi gândit.

La întâlnire, puștiul s-a dat drept fiul polițistului care ancheta cazul

Primul pas a fost să-și facă un cont de facebook în care a folosit numele…judiciaristului care îl ancheta pentru furt. Apoi, cu răbdare, s-a apropiat de pădurar din postura de prieten virtual, iar când a simțit că e momentul potrivit a pus în aplicare ultima parte a planului pe cât de ingenios, pe atât de caraghios. I-a cerut omului, la telefonul la care vorbeau destul de des, nici mai mult, nici mai puțin, decât să-i aducă autoturismul pentru continuarea unor proceduri judiciare! Cu tot cu acte! Fără ca măcar să bănuiască vreun moment că va fi din nou victima unui furt, pădurarul i-a dat mașina chiar hoțului care s-a recomandat a fi băiatul polițistului care investiga primul furt al jeep-ului. ”Tata nu a putut să vină, e într-o anchetă. A zis să-mi dați mie mașina și actele și vorbiți la telefon ca și până acum”, cu aceste cuvinte rostite cu siguranța unui actor profesionist l-a convins elevul pe bărbat să-i dea autoturismul. Apoi, la plecare, puștiul i-a garantat pădurarului că poliția îl va căuta pentru a-și recupera bunul supus investigațiilor.

După trei luni, pădurarul înșelat a aflat că a căzut în plasa hoțului care-l mai jefuise o dată

Lunile, vreo trei la număr, au trecut și cum nu a primit nici o veste de la ”polițist” pădurarul păcălit de hoț ca-ntr-o comedie ieftină a bătut la ușa adevăraților judiciariști. Le-a spus că un coleg de-al lor îl cam duce cu vorba la telefon și pe facebook și că ar fi timpul să-și primească jeep-ul înapoi. Atunci a realizat în ce capcană căzuse. Mașina bărbatului jefuit de două ori de același hoț era de ceva vreme în curtea tatălui acestuia care s-a folisit de acte false pentru a o trece în proprietatea sa. Puştiul care a urzit incredibilul plan de răzbunare şi tatăl lui au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, fals şi uz de fals, fals în declaraţii, și riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.