HOPA: Fostul prefect de Teleorman spune că DRAGNEA NU SCAPĂ FĂRĂ 15 ANI DE PUȘCĂRIE
Justiție Politic Social Ultima Ora

HOPA: Fostul prefect de Teleorman spune că DRAGNEA NU SCAPĂ FĂRĂ 15 ANI DE PUȘCĂRIE

Citat în calitate de martor la DNA în dosarul Tel Drum, fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, fost şef al lui Liviu Dragnea în organizaţia judeţeană a PSD Teleorman, susţine că ”Dacă Dragnea scapă fără 15 ani de puşcărie, înseamnă că noi, în România, suntem în Bangladesh”, relatează Adevărul.

Potrivit sursei citate, Teodor Niţulescu şi Liviu Dragnea au o istorie la fel de veche ca afacerea Tel Drum. Astfel, în 2000, anul venirii lui Dragnea în partid, Niţulescu era preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Teleorman. Deşi au fost colegi de partid şi au condus judeţul, Niţulescu martorul-cheie chemat în această perioadă la DNA susţine că nu a fost niciodată în aceeaşi barcă cu Dragnea: ”Nu am fost niciodată în aceeaşi barcă cu Dragnea sau dacă am fost nu am vâslit în aceeaşi direcţie. Dacă el s-a urcat în barca noastră de la PSD, asta a fost o chestiune impusă de la centru. A fost adus de nişte oameni care aveau interese pecuniare”.

Potrivit acestuia, grupul infracţional despre care vorbesc procurorii DNA implică oameni din toate instituţiile statului: ”El şi-a constituit un grup de oameni importanţi cu implicaţii în toate instituţiile statului pe care i-a folosit în scopul sifonării banului public prin Tel Drum. Sunt procurori, judecători, ofiţeri de poliţie. Sistemul mafiot a funcţionat cu ajutorul unor oameni care au închis ochii la ceea ce a făcut Dragnea”.

Teodor Niţulescu mai susţine că a depus el însuşi plângeri împotriva lui Dragnea, în 2010, dar şi în 2015 şi că ”de 15 ani am tot încercat să arăt că este un bandit. Eu mă întreb retoric, cum e posibil ca toate aceste argumente să nu fie luate atâta timp în seamă? A fost protejat”.

Legat de privatizarea Tel Drum, Teodor Niţulescu declara încă din 2015 că poate dovedi foarte uşor că a fost o fraudă de proporţii.

„S-a privatizat cu activul, la sfârşit de noiembrie, în loc de decembrie, şi încasările au fost stabilite pentru decembrie. E vorba de terenurile de incintă, sub semnătura lui Dragnea, care arată că s-a subtilizat şi subevaluat un teren. Toate se pot demonstra, plecând de la documente care există la Registrul Comerţului. Când Dragnea a făcut trecerea acţiunilor la purtător, că să nu mai apară el, ultimii rămân înregistraţi la Registrul Comerţului, cei care au deţinut acţiunile, doi tipi, colegi de-ai lui Dragnea de facultate. Vânzarea acţiunilor, făcute de Fişcuci spre cei doi. Cum să vinzi o firmă cu 5 milioane de euro profit, pe an, cu 500.000 de euro? De privatizarea Teldrum nicio instituţie a statului nu s-a ocupat până acum”.

Citat în calitate de martor la DNA, Niţulescu se aşteaptă să mai fie chemat de procurori şi în următoarea perioadă, până la finalizarea dosarului. În ceea ce priveşte verdictul, fostul prefect declară: ”Dacă Dragnea scapă fără 15 ani de puşcărie, înseamnă că noi, în România, suntem în Bangladesh”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Prezidentiale-2019.ro

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii