Ministrul Criminal Oprea
Justiție Politic Social Ultima Ora

GABRIEL OPREA TREMURĂ DIN NOU: Dosarul MORȚII politistului Bogdan Gigina este redeschis la PARCHETUL GENERAL

Parchetul General a hotărât redeschiderea dosarului ”Bogdan Gigina”, polițistul mort în timpul unei misiuni de escortare a lui Gabriel Oprea. Cererea a fost depusă de părinții polițistului decedat.

GABRIEL OPREA TREMURĂ DIN NOU: Dosarul MORȚII politistului Bogdan Gigina este redeschis la PARCHETUL GENERAL 1 GABRIEL OPREA TREMURĂ DIN NOU: Dosarul MORȚII politistului Bogdan Gigina este redeschis la PARCHETUL GENERAL 2

În seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19,00, agentul de politieBogdan Gigina a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral si facial cu fractura craniana, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigina facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Anchetatorii arata ca politistul circula cu o viteza de 84 km/h in conditii de vizibilitate redusa determinate de intuneric si ploaie. Dinamica producerii accidentului si lipsa unor manevre de franare determina concluzia ca politistul nu a vazut obstacolele de pe carosabil (amenajarile rutiere temporare) inainte de a intra in contact cu primul dintre acestea.

Procurorii mai sustin ca Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de functia sa si cu incalcarea dispozitiilor legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ca deplasarea sa se faca cu viteza foarte ridicata, cauza care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigina.

“În ceea ce priveste cauza accidentului de circulație constând în viteza de deplasare (84 de km/h) și neadaptarea acesteia la condițiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că aceasta cauză a fost determinată de catre ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care acesta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite rirea vitezei de deplasare dincolo de depășirea limitei de siguranță, susțin procurorii DNA care au anchetat cazul.

GABRIEL OPREA TREMURĂ DIN NOU: Dosarul MORȚII politistului Bogdan Gigina este redeschis la PARCHETUL GENERAL 3GABRIEL OPREA TREMURĂ DIN NOU: Dosarul MORȚII politistului Bogdan Gigina este redeschis la PARCHETUL GENERAL 4

Iată însă că la finalul anului 2018 Înalta Cirte de Casație și Justiție a hotărât ca dosarul să se judece ca și cum ar fi vorba despre un simplu accident de circulație.

În acest context, părinții lui Gigină s-au  plâns Parchetului General.

“Gândiți-vă cum ar fi ca mâine să vă treziți fără copilul vostru… cum este ca după atâta timp să vezi cum vinovații de moartea lui se joaca cu legile”, a spus mama lui Bogdan Gigină.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.