Șoc. Persoanele cu dizabilități îi dau lovitura de grație Vioricăi Dăncilă. Klaus Iohannis intervenție de ultimă oră
Răspuns fulger din PSD pentru Iohannis. ”Înțeleg că e agitat”
Justiție Ultima Ora

FOTO. Lovitură pentru Klaus Iohannis din Comisia Iordache care l-ar putea trimite după gratii

FOTO. Lovitură pentru Klaus Iohannis din Comisia Iordache care l-ar putea trimite după gratii

În Comisia pentru legile justiției a fost adoptat un amendament la Codul Penal cu consecințe majore asupra vieții politice. Prin acest amendament, dacă un funcținoar public se referă la o persoană ca și cum ar fi deja vinovată, înaintea unei sentințe definitive, riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani.

La articolul 277, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (31) cu următorul cuprins:

„(31) Fapta funcționarului public care înainte de pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive se referă la o persoană suspectată sau acuzată ca și cum acesta ar fi fost condamnată se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Dacă declarația se face în numele unei autorități publice pedeapsa se mărește cu o treime.”, se arată în amendamentul susținut de către deputatul UDMR, Marton Arpad și votat în Comisia Iordache.

Klaus Iohannis a afirmat că Liviu Dragnea este infractor, președintele făcând trimitere la faptul că președintele Camerei Deputaților a fost condamnat defintiv la 2 ani de închisoare într-un dosar și condamnat în prima fază la 3 ani și 6 luni de închisoare într-un alt dosar.

FOTO. Lovitură pentru Klaus Iohannis din Comisia Iordache care l-ar putea trimite după gratii 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.