Focar de gripă aviară la o fermă de rațe anunțat de Bulgaria
Justiție Politic Social

EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria a confirmat, vineri, descoperirea unui focar de gripă aviară la o fermă din regiunea Plovdiv, sudul Bulgariei, informează Reuters, citată de Agerpres. Astfel, România este amenințată din nou de acest virus, care în anul 2006 a făcut o istorie pe cât de penibilă, pe atât de spumoasă și… bănoasă pentru unii.

EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii

În 13 mai 2006 a izbucnit pe platforma Avicola Codlea marele scandal al aviare romanesti.

Dupa declararea carantinei la toate crescatoriile din Codlea, 5 persoane au fost arestate pentru raspandirea cu buna stiinta a virusului, respectiv au comercializat pasari bolnave. Apoi s-a declanșat nebunia în toată țara: păsări luate din curțiel oamenilor, ferme distruse, economie data peste cap și importuri substanțiale de pulpe de pui congelate.

Cu toate acestea, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară (ANSVSA) a secretizat toate buletinele de analiză în virtutea cărora au fost decretată pandemia H5N1. De ce? Pentru că nu a existat nici o gripă aviară, era o invenție la umbra căreia s-au cheltuit foarte mulți bani. Oamenii au fost eliberați, au dat statul în judecată, au câștigat bani de la buget, dar nici un oficial nu a fost tras la răspundere. Mai puțin Decebal Traian Remeș…

Fostul ministrul al Agriculturii, Decebal Traian Remes, a declarant pe 25 august 2007 că nu există la minister nici o dovadă care să certifice existenta gripei aviare. Remes a spus ca fara documente, respectiv buletinele de analiză,  nu poate sa-i despagubeasca pe oamenii care au avut de suferit de pe urma gripei aviare.

„În Ministerul Agriculturii nu avem o dovadă medicală, un buletin de analiză care să certifice fără tăgadă existenţa gripei aviare”.

După o lună, pe TVR (!) au apărut două filmări compormițătoare cu Remeș. Prima – un flagrant în care ministrului i se ofereau 15.000 de euro. A doua: i se ducea acasă caltaboş în valoare de aproxiamtiv 1.500 de lei, pentru favorizarea unei firme la o licitaţie publică. Remeş şi-a dat demisia imediat şi a dispărut din viaţa publică.

EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 1 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 2

A urmat cecetarea penală şi trimiterea în judecată.

Despre acest subiect, Decebal Traian Remeş a declarat: ”Am enervat multă lume când am fost ministru şi cu gripa aviară şi cu altele. Îmi menţin poziţia, dovedită prin acte, gripa aviară nu a existat. Şi să vă spun cum a fost cu caltaboşii: cineva a mers la mine acasă, în lipsa mea, şi a spus soţiei că a adus caltaboşi, că eu ştiu despre ce ar fi vorba. Soţia, de bună credinţă, i-a primit în casă. Aşa s-a făcut acea înregistrare. Trebuie să vă spun ceva, familia mea are firmă producătoare de carne de porc… chiar credeţi că aveam nevoie de câţiva caltaboşi?”.

Ulterior, Direcţai Naţională Anticorupţie a declanşat o anchetă amplă în ceea ce astăzi numim ”dosarul gripei aviare”. Rezultatele anchetelor au scos la lumină implicarea unor persoane cu rang  înalt din Ministerul Transporturilor, din CFR, acuzate de luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu. Sumele pierdute de statul român în timpul falsei ”gripe aviare” se ridică la sute de milioane de euro.

Cu toate acestea, Remeș a făcut pușcărie pentru că a vorbit ce nu trebuie. Sumele luate de la bugetul de stat nu au fost recuperate însă niciodată.

Iată documentele falsei gripe aviare

EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 3 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 4EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 5 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 6

”Problema a inceput in data de 28 aprilie 2006, cand ne-au murit mai multi pui de curca din cauza ca s-a stricat ventilatia. Am dus probe la DSVBv si am lamurit ca au murit sufocati. Am ingropat pasarile in curtea fermei, asa cum cere legea. Apoi au inceput sa ne moara puii de gaina peste limitele tehnologice normale. Incepand cu data de 8 mai 2006 am dus zilnic la analize probe din toate fermele noastre. Am cerut insistent test H5N1. Toate testele au iesit negative. Puii mureau de colibaciloza, care nu avea nici o legatura cu vreo boala periculoasa la om, lucru specificat chiar de medicul veterinar. Am continuat sa trimitem probe la DSVBv. Trebuie sa specific ca, in plus, la abator loturile de pasari trimise pentru sacrificare sunt verificate de specialistul DSVBv, fara acordul caruia nu pleaca nici un gram de carne spre magazine.

EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 7 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 8EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 9 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 10

In data de 13 mai 2006 suntem anuntati, de la Bucuresti, ca sunt suspiciuni de gripa aviara la crescatoria noastra. In mod straniu, facem testele in data de 13 si ies negative pentru aviara. Suntem nedumeriti si continuam sa trimitem probe, dar sistam orice livrare catre exterior. In data de 15 mai suntem acuzati ca am ascuns cadavrele de curca, cele din 28 aprilie, pentru ca aveau gripa aviara. Dezgropam cadavrele, luam probe si ne prezentam la analiza. DSVBv emite un buletin de analiza care specifica faptul ca probele sunt improprii, deoarece putrezisera. In data de 16 mai toate testele H5N1 continua sa iasa negative. Brusc, in data de 24 mai apare la noi gripa aviara dintr-o proba, spune documentul, recoltata de la un pui de carne din ferma 5. Dar ferma 5 era exclusiv ferma de nutreturi, nu aveau cum sa gaseasca pui acolo. Acest buletin de analiza nu mai este emis insa de Directia din Brasov, ci direct de Autoritatea de la Bucuresti. In data de 25 mai, tot Bucurestiul emite un alt buletin de analiza care spune ca s-a gasit gripa aviara si la curcile ingropate cu o luna in urma, adica pe 28 aprilie, la ferma 5. Dupa doua examinari care nu au gasit aviara, apare din senin o proba infectata la o pasare moarta de o luna”, a spus Florin Macovei, unul dintre patronii de la Codlea care a fost închis degeaba pentru ”gripa aviară”.

 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 11 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 12 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 13 EXCLUSIV. România, amenințată din nou de MINCIUNA GRIPEI AVIARE. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii 14

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.