EXCLUSIV. Guvernul a modernizat 718 km de drumuri forestiere pe care s-a furat lemn în valoare de 1,5 miliarde de euro, de Centenar
Justiție Exclusiv Politic Social Ultima Ora

Guvernul a modernizat 718 km de drumuri forestiere pe care s-a furat lemn în valoare de 1,5 miliarde de euro, de Centenar

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o analiză a guvernului în anul 2018 și a prezentat datele în plenul Parlamentului. Printre altele, am aflat că Guvernul a modernizat 718 km de drumuri forestiere și a pus în funcțiune… doar 60 de km de autostradă.

EXCLUSIV. Guvernul a modernizat 718 km de drumuri forestiere pe care s-a furat lemn în valoare de 1,5 miliarde de euro, de Centenar

De ce le sunt atât de dragi guvernanților aceste drumuri forestiere? Ce nevoie urgentă aveam de ele? Deci, nu spitale, nu școli, nu locuințe,… ne trebuie, urgent, drumuri forestiere modernizate! La kilometraj, acestea aproape că întrec lungimea rețelei de autostrăzi în acest moment!

Este greu de spus direct motivul acestei iubiri focoase dintre Guvern și drumurile forestiere, dar nu putem să nu observăm anumite coincidențe stranii.

Pe aceste drumuri forestiere reabilitate au circulat camioanele care au furat lemn din pădurile României în valoare de 1,5 miliarde de euro, doar în primele șase luni ale Centenarului: 2018!

Conform datelor Romsilva, în primul semestru din 2018, hoţii de lemne au tăiat ilegal 15.623 de metri cubi de lemn.

Cei peste 15.600 de metri cubi de lemn tăiaţi ilegal în primele şase luni din 2018 ar fi putut încălzi circa 2.500-3.000 de gospodării pe parcursul unui an.

Guvernul a modernizat 718 km de drumuri forestiere pe care s-a furat lemn în valoare de 1,5 miliarde de euro, de Centenar 1

„În total, în primele şase luni, au fost constatate 813 infracţiuni silvice, din acestea fiind soluţionate până în prezent 15. Totodată, au fost constatate 6.118 de contravenţii silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de 12,9 mil. lei (2,7 mil. euro), fiind confiscaţi şi 8.166 de metri cubi de lemn”, spun reprezentanţii Romsilva.

Valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale şi păşunat abuziv se ridică la aproape 7 mil. lei (1,5 mil. euro), potrivit Romsilva.

În primele şase luni ale anului, 20 de angajaţi ai Romsilva au fost agresaţi de hoţii de lemne, 8 având nevoie de îngrijiri medicale, potrivit sursei citate.

Guvernul a modernizat 718 km de drumuri forestiere pe care s-a furat lemn în valoare de 1,5 miliarde de euro, de Centenar 2

„Îngrijorător este faptul că pentru prima oară s-au înregistrat cazuri în care grupuri infracţionale au acţionat premeditat împotriva personalului silvic, în judeţul Caraş – Severin trei angajaţi ai Romsilva fiind agresaţi şi apoi ameninţaţi de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina. În judeţul Suceava o proprietate a unui pădurar a fost incendiată de presupuşi infractori, ambele cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penală”, spun reprezentanţii instituţiei.

 Deci: de ce s-a grăbit Guvernul să modernizeze drumuri forestiere?

 

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.