Elena Udrea rămâne în arest în Costa Rica. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare 1
Justiție Politic Ultima Ora

Elena Udrea rămâne în arest în Costa Rica. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare

Elena Udrea rămâne în arest în Costa Rica, scrie presa din costaricană, potrivit Digi 24. Cererea de eliberare a fostului ministru, condamnat la 6 ani de închisoare în România, în dosarul Gala Bute, a fost judecată pe 3 noiembrie.

Elena Udrea se află în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, după ce a fost reţinută de Interpol, fiind încarcerată în închisoarea El Buen Pastor (Păstorul cel bun). Fostul ministru al Turismului a cerut azil politic în Costa Rica, iar în prezent aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor în legătură cu cererea de extrădare formulată de justiţia din România.

Recent, procurorul-şef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, spunea că procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea continuă chiar dacă există solicitări pentru acordarea statutului de refugiat.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Ea se află în Costa Rica de la începutul acestui an, părăsind România cu câteva luni înainte de decizia definitivă a instanţei din România.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.