Dragnea își ia ”ficăței” și de la Raed Arafat: medicul neagă existenţa unei lovituri de stat pe 10 august 1
Justiție Politic Social Ultima Ora

Dragnea își ia ”ficăței” și de la Raed Arafat: medicul neagă existenţa unei lovituri de stat pe 10 august

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat, vineri, la Parchetul General, pentru mărturii despre ”10 august”. Arafat a fost prezent la MAI în cadrul componentei specifice din centrul de comandă în timpul protestului din 10 august şi a arătat că nu a avut informaţii privind existenţa vreunei tentative de lovitură de stat.

Întrebat dacă a avut atunci informaţii privind existenţa unei tentative de lovitură de stat, Arafat a răspuns: “Nu s-a discutat aşa ceva atunci sau ce a fost atunci, nici vorbă şi nici chiar nu se ştia că va apărea situaţia care va apărea”.

“Centrul de comandă este pe componente şi da, este un centru integrat, depinde de situaţie. Deci, eu am fost în minister şi am fost în componentă pe situaţie de urgenţă, împreună cu inspectorul şef pentru situaţii de urgenţă Bucureşti şi cu colegii de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care, unii dintre ei, au acolo locuri de muncă 24 din 24. E un centru activ tot timpul, doar că am ridicat nivelul de activare al lui, fiind suplimentat, având în vedere un miting care era anunţat cu un număr foarte mare de oameni”, a adăugat secretarul de stat.

El a precizat că s-a prezentat la Parchetul General în calitate de martor, prilej cu care a lămurit “unele speculaţii” lansate în spaţiul public, unele referitoare la pacientul care a decedat după proteste.

Joi, șeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a negat și el că ar fi avut informații despre o presupusă tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august din Piața Victoriei.

“Eu sunt comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie, cred că nu vă adresaţi cui trebuie. Eu nu am avut informaţii de această natură. Rugămintea mea, fiind o acţiune penală în desfăşurare, nu pot să dau mai multe explicaţii. Sunt militar”, a declarat el, întrebat dacă avea informaţii despre o posibilă tentativă de lovitură de stat.

Afirmațiile lui Paraschiv au venit după ce Jandarmeria a sesizat miercuri DIICOT pentru acțiuni împotriva ordinii constituționale, acuzând o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august. Plângerea vine după acuzații similare lansate de Dragnea și PSD, care au susținut și că protestele antiguvernamentale sunt finanțate din exterior (detalii aici).

Alegațiile nedovedite ale lui Liviu Dragnea au fost până acum infirmate de președintele Klaus Iohannis și de numărul doi din Ministerul de Interne, secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin.

Întrebat de ziariști dacă are informații că manifestația a fost finanțată din străinătate și că au fost grupări paramilitare, Nucu Marin a răspuns ”Nu, nu, nu, absolut nu”. Secretarul de stat a făcut declarațiile marți, la ieșirea de la Parchetul Militar, unde a fost audiat ca martor în dosarul violențelor din 10 august (detalii aici).

La rândul său, Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu are date despre finanțarea din străinătate a protestelor antiguvernamentale de la București și din restul țării.

”Nu am astfel de date”, a răspus Iohannis, întrebat cu privire la acuzaţiile din partea coaliţiei de guvernare că protestul din 10 august ar fi fost finanţat extern.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.