Dosarul privind incendiul produs, în 21 ianuarie 2017, în clubul Bamboo din Capitală a fost clasat
Justiție Social

Dosarul privind incendiul produs în clubul Bamboo din Capitală, în 21 ianuarie 2017, a fost clasat

Dosarul privind incendiul produs, în 21 ianuarie 2017, în clubul Bamboo din Capitală a fost clasat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub aspectul infracţiunilor de distrugere, respectiv distrugere din culpă, întrucât fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. „Reprezentanţii societăţii în administrarea căreia se afla clubul şi-au îndeplinit obligaţiile de diligenţă şi de prudenţă pentru a evita producerea unui rezultat socialmente periculos”, arată parchetul.

Reprezentanţii Parchetului Bucureşti spun că patronii firmei care administra clubul din sectorul 2 au luat toate măsurile pentru a evita producerea unui incendiu. „Şi-au îndeplinit obligațiile de diligență și de prudență pentru a evita producerea unui rezultat socialmente periculos”, susţin procurorii.

Potrivit cercetărilor,  „supraîncălzirea unui conductor electric, fie de apariția unui scurtcircuit pe traseele cablurilor de distribuţie a energiei electrice” ar fi dus la producerea incendiului. Mai mult, în comunicatul de presă, procurorii Parchetului Bucureşti spun că nu s-au constatat probleme la instalaţia electrică, lucruri care ar fi putut fi imputate patronilor clubului Bamboo.

În altă ordine de idei, surse judiciare au declarat pentru Libertatea că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru tinerii răniţi în incendiu. „Am fi putut vorbi de vătămare din culpă, dar cum răniţii nu au peste 90 de zile de îngrijiri medicale, nu poate fi tras la răspundere cineva”, au precizat sursele Libertatea. Pe 21 ianuarie 2017, în jurul orei 04.00, un incendiu puternic a izbucmit în Clubul Bamboo.

În acel moment în club se aflau aproximativ 300 de persoane. Zeci de petrecăreţi au fost răniţi, însă foarte puţini au ajuns la spital şi au rămas internaţi în urma leziunilor suferite. Patronul de la Bamboo, Joshua Castellano, a fost audiat de poliţiştii bucureşteni şi a declarat că focul ar fi pornit dintr-o anexă care nu era folosită. În altă ordine de idei, clubul din sectorul 2 nu avea aviz ISU, fiind în plin proces de autorizare. Citeşte întreaga ştire:Procurorii au închis dosarul incendiului de la clubul Bamboo, soldat cu 44 de răniți

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.