VIDEO. ULUITOR. Informații noi despre intervenția forțelor de ordine din Piața Victoriei
pistol jandarm
Justiție Ultima Ora

Dosar penal de ULTRAJ deschis după agresarea a doi jandarmi și furtul unui pistol

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis dosar penal de ultraj, după ce doi jandarmi au fost agresați, fiind audiate mai multe persoane și verificate imaginile pentru identificarea făptașilor. Parchetul arată că este investigat și furtul armei din dotarea jandarmului lovit, scrie Mediafax.

„Ca urmare a evenimentelor produse în Piaţa Victoriei din Bucureşti în seara de 10 august 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. După efectuarea cercetării la faţa locului, în cauză s-a procedat la efectuarea a numeroase acte de urmărire penală (în principal audieri de persoane şi verificări de imagini) în vederea identificării persoanelor care au participat la săvârşirea faptelor menţionate, activităţi aflate în derulare şi la momentul actual”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în trei dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ultraj, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Totodată, la Poliţia Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracţiunea de distrugere.

Reprezentanții Jandarmeriei Române precizează, sâmbătă, că o singură armă a fost furată de la femeia-jandarm lovită vineri seară de mai mulți protestatari prezenți la mitingul din Piața Victoriei, MAI fiind mobilizat pentru identificarea celui vinovat. Cazul a fost preluat de procurori.

„Structurile MAI sunt mobilizate pentru identificarea persoanelor care au sustras o armă individuală. Vorbim de o singură armă, pentru că au fost vehiculate foarte multe informații – trei arme, apoi au fost vehiculate de două. E vorba de o singură armă care a fost sustrasă de la colega noastră, care a fost pusă la pământ și lovită cu bestialitate. Cazul a fost preluat de către parchetul competent. Facem în continuare apel la toți cetățenii care au imagini sau informații să anunțe de urgent poliția română”, a declarat locotenent colonel Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română, în cadrul unei conferințe de presă susținute sâmbătă.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. Peste 400 de persoane, printre care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre aceste persoane, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.