DNA a folosit Google Earth pentru a monitoriza insula Belina. Ce au DESCOPERIT 1
Justiție Ultima Ora

DNA a folosit Google Earth pentru a monitoriza insula Belina. Ce au DESCOPERIT

La două zile după trimiterea dosarului Belina în instanţă au apărut detalii incendiare din rechizitoriul de 123 de pagini făcut de DNA.

În rechizitoriul DNA se precizează că insula Belina a fost folosită, după trecerea la CJ Teleorman, pentru relaxare şi pescuit, şi au fost amenajate anumite construcţii civile, foişoare, clădiri cu etaj, inclusiv o zonă de aterizare pentru elicoptere, potrivit realitatea.net.

„Având în vedere imaginile oferite de aplicaţia Google Earth, rezultă că la data de 22.09.2009 zona era complet neamenajată, nu era edificată nici o clădire, nicio platformă de beton şi nici podul suspendat. În luna mai 2011 canalul dintre cele două zone denumite 3N este amenajat şi încep să apară construcţii. În luna august 2013 apar ca edificate: o construcţie cu regim de înălţime P+1 neacoperită, o clădire cu regim de înălţime P acoperită, foişorul, podul suspendat dintre cele două zone 3N, precum şi un ponton. În luna aprilie 2016, clădirea cu regim de înălţime P+1 este acoperită şi mai apare o platformă de ciment”, spun procurorii DNA în rechizitoriu.

Sevil Shhaideh este acuzată că „a creat o reprezentare falsă angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice, cărora le-a fost indusă impresia că Ministerul Justiţiei a fost de acord cu trecerea imobilelor Insula Belina şi Braţul Pavel prin HG, astfel că nu au mai insistat în formularea obiecţiunii referitoare la tipul de act normativ”.

În plus, Shhaideh ar fi sustras forma finală de proiect de HG şi Nota de fundamentare de la avizul Ministerului Justiţiei, ca ultim minister avizator care ar fi confirmat sau nu legalitatea modului de rezolvare a situației juridice a imobilelor.

Google Earth este un software ce include un glob virtual, o hartă și informații geografice. Harta Pământului este generată din suprapunerea unor imagini satelitare, fotografii aeriene și date georgrafice pe un glob 3D.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.