Dănileț îl amenință pe Toader cu blocarea activității magistraților în toată țara 1
Justiție Ultima Ora

Dănileț îl amenință pe Toader cu blocarea activității magistraților în toată țara

Judecătorul Cristian Dănileț consideră că ministrul Tudorel Toader este vârful de lance al politicului împotriva Justiției, ales să se războiască cu magistrații. Singura soluție pe care o vede Dănileț împotriva măsurilor de suspendare a procurorului general, Augustin Lazăr, este blocarea sistemului în totalitatea sa.

Ministrul Tudorel Toader este un „vârf de lance al politicului îndreptat împotriva Justiției”, pe care ar vrea să o controleze. „Ce uită Tudorel Toader este că, la un moment dat, el nu va mai fi ministru și va veni altcineva, care va folosi pârghiile pe care el le-a inventat sau le-a consolidat, ceea ce este extrem de periculos”, subliniază judecătorul Cristi Dănileț,ântr-un interviu acordat site-ului ziare.com.

Dănileț, fost membru al CSM, mai spune că ministrul nu mai este privit din interior ca un partener al sistemului judiciar, ci ca un inamic, fiind de neînțeles de ce Tudorel Toader a ales să se războiască cu magistratii.

„Cand ai judecatori si procurori timorati, infricosati, justitia este controlata. Si eu ma intreb de ce vrea actualul ministru sa controleze Justitia? Al cui exponent este actualul ministru? In orice caz nu are legatura cu idealurile de dreptate si de independenta pe care le visam (…) Deci daca el continua cu evaluarea aceasta a procurorului general in afara legii, daca ignora solicitarile din partea magistratilor, noi suntem dispusi sa blocam activitatea in toata tara, pentru ca oricum a adus Justitia pe marginea prapastiei”, mai afirmă judecătorul Cristi Dănileț.

Și adaugă:

”Este clar ca dl Tudorel Toader pregateste revocarea procurorului general al Romaniei si neavand argumente legate de managementul si cariera lui Augustin Lazar inventeaza subiecte, iar unul dintre subiecte este cel al protocoalelor, protocoale care nu mai exista inca din luna martie 2018.

Pe de alta parte, este clar ca lovind in procurorul general, ministrul arata ca este atotputernic si ca poate controla oricand cariera procurorilor, pe care ii considera subordonatii lui. In felul acesta intimideaza practic procurorii si implicit incearca sa controleze justitia penala.

Dl Toader este departe de a fi un partener al justitiei, al judecatorilor sau procurorilor, el s-a pozitionat anti-Justitie, anti-magistrati, anti-procurori, din motive de neinteles pentru mine”, mai spune judecătorul Dănileț.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.