”Cine-a tras în noi după 22?”: SRI a ajutat Parchetul General în ”Dosarul Revoluției”. Audierile se vor termina pe 30 noiembrie
Justiție Politic Social Ultima Ora

”Cine-a tras în noi după 22?”: SRI a ajutat Parchetul General în ”Dosarul Revoluției”. Audierile se vor termina pe 30 noiembrie

Procurorii de la Parchetul General, Secția militară, anunță stadiul Dosarului Revoluției, menționând că audierile vor fi finalizate la finalul lunii noiembrie. De asemenea, procurorii precizează că timp de 2 luni au studiat documentele transmise de SRI.

„În cauza cunoscută generic sub denumirea „Dosarul Revoluției”, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus citarea și audierea a 5834 de persoane în calitate de persoane vătămate/părți civile sau succesori ai acestora, fiind audiate până în prezent aproximativ 4500 dintre acestea (circa 80% dintre persoanele citate).

În perioada imediat următoare se va dispune citarea și audierea a încă aproximativ 1050 de persoane vătămate/părți civile ori succesori ai acestora, urmând ca activitatea de audiere a tuturor acestor persoane (circa 6890 în total) să se finalizeze în jurul datei de 30 noiembrie 2018.

Menționăm că pentru audierile din această cauză, prin ordonanță, s-a dispus delegarea procurorilor militari de la unitățile de parchet din subordine și a organelor de cercetare ale poliției judiciare din cadrul inspectoratelor județene de poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Totodată, precizăm că Serviciul Român de Informații a pus la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un volum considerabil de documente relevante pentru clarificarea unor aspecte referitoare la evenimentele din decembrie 1989, care au fost studiate de procurorii militari timp de două luni, solicitându-se atașarea unei părți dintre acestea la dosar, după declasificarea prealabilă”, transmite Parchetul General.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii