Cel mai urmărit infractor din România a fost eliberat din pușcărie de legislația lui Toader
Justiție Ultima Ora

Cel mai urmărit infractor din România a fost eliberat din pușcărie de legislația lui Toader

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat sâmbătă că şoferul care a fugit după ce a lovit 5 maşini în Capitală este recidivist şi că a fost dat în consemn la frontieră.

“O să îi dăm de urmă. A fost introdus în consemn la frontieră. Posibil să fie în Capitală, posibil să fie în România. Avem date suficiente încât să vedem exact unde se află. Este recidivist, o persoană periculoasă. (…) Unul dintre făptuitori a fost reţinut, în cazul celuilalt suntem într-un cerc restrâns de suspecţi. Este un recidivist, care a fost implicat în acest nefericit incident. A fost condamnat pentru tâlhărie, a ispăşit 6 ani de pedeapsă, a fost eliberat în 2017 şi a mai fost implicat de atunci în două incidente, nu la fel de grave. (…) A fost oprit la un control de rutină’, a spus Ioan Buda.

Potrivit unor surse din poliţie, hoţul are la activ 3 condamnări pentru tălhărie şi furt calificat. A fost condamnat prima dată în 1998, la un an de detenţie pentru furt şi a fost eliberat pe 10 martie 1999. A primit 3 ani tot pentru furt calificat în 2001 şi a fost eliberat pe 14 iulie 2003. În 2011, a primit din nou 8 ani pentru tâlhărie şi furt calificat şi a fost eliberat pe 19 octombrie 2017, în baza legii recursului compensatoriu.

Două persoane au fost rănite uşor vineri, în urma unui accident produs în Bucureşti de şoferul unui autoturism care era urmărit de Poliţie. Potrivit Poliţiei Capitalei, şoferul a pierdut controlul volanului şi a lovit cinci autoturisme, pe strada Alexandru Şerbănescu.

“În jurul ori 11,45, un echipaj al Secţiei 2 Poliţie a pornit în urmărirea unui autoturism al cărui conducător nu a oprit la semnalele poliţistului. În zona staţiei RATB Pipera, pe strada Alexandru Şerbănescu, şoferul autoturismului urmărit a pierdut controlul asupra autovehiculului, lovind încă 5 autoturisme. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, iar pasagerul a fost reţinut de echipajele Secţiei 2 Poliţie. În urma evenimentului au rezultat două victime rănite uşor la prima vedere şi pagube materiale’, a precizat, vineri, Poliţia Capitalei.

Acum, hoţul este cercetat în lipsă pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Bărbatul căutat este în vârstă de 39 de ani, înălţimea de aproape 1,60 m, corpolent, cu ten închis la culoare, păr negru, ochi căprui, faţă ovală.

Legea 254/2013 privind executarea pedepselor a fost modificată prin legea nr. 169/2017. Potrivit acestei legi, deţinuţilor care au executat pedeapsa în condiţii necorespunzătoare beneficiază de o reducere de 6 zile pe lună din pedeapsa aplicată. Legea de modificare a intrat în vigoare pe 19 octombrie anul trecut. Numai până la sfârşitul lui 2017, în baza acestei legi, ieşiseră din închisori peste 3000 de deţinuţi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.