Iohannis are DOI CAI TROIENI ÎN CCR. Dragnea NU MAI POATE FACE NIMIC
https://newsteam.ro/
Justiție Ultima Ora

CCR respinge sesizarea Opoziției la Legea privind statutul procurorilor

Curtea Constituţională a României a respins marţi ca neîntemeiate sesizările PNL şi ÎCCJ asupra modificării Legii privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, au precizat pentru AGERPRES surse din CCR.

Pe 24 mai, PNL și USR au sesizat Curtea Constituțională în legătură cu proiectul care modifică Legea privind statutul magistraților.

„În urma reexaminării iniţiativei legislative, ca urmare a pronunţării Deciziei Curţii nr. 252/2018, am sesizat CCR cu neconstituţionalitatea a şase dintre textele normative astfel adoptate. Sesizarea vine după ce coaliţia PSD – ALDE a impus soluţii legislative de o calitate foarte scăzută, la minime istorice, unele dintre norme depăşind şi limitele reexaminării şi, de asemenea, fiind neclare, impredictibile pentru o viitoare aplicare. Astfel, patru texte normative au fost modificate cu depăşirea limitelor legale ale reexaminării, dispoziţiile criticate nu au făcut obiectul controlului de constituţionalitate, iar completarea acestora nu reprezenta o corelare legislativă şi nici nu se regăseau într-o legătură indisolubilă cu dispoziţiile declarate neconstituţionale”, se arată în sesizarea PNL, semnată și de USR.

Liberalii și parlamentarii USR mai argumentează că Legislativul a depăşit limitele stabilite prin decizia CCR, deoarece a modificat și alte prevederi , pe lângă cele care trebuiau modificate, în urma hotărârii de neconstituționalitate, dată de Curte, iar această acțiune ar încălca art. 147 alin. (4) din Constituţie.

„De asemenea, cinci texte normative nu respectă nici exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate a normei, impuse prin art. 1 alin. (5) din Constituţie, textele fiind neconstituţionale ca urmare a impredictibilităţii lor în viitoarea aplicare”, se mai arată în documentul trimis de PNL și USR către Curtea Constituțională.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.