Augustin Zegrean fostul președinte al CCR
Augustin Zegrean fostul președinte al CCR
Justiție Social Ultima Ora

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR: ”În legatura cu pensionarea anticipată – nu-i nimeni nebun să meargă la lucru când primește aceiași bani cu salariul”

Referitor la posibilitatea magistraților cu o vechime de peste 20 de ani de a se pensiona, prevăzută în legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, Augustin Zegrean, fost președinte CCR, spune că cei care îndeplinesc această condiție vor ieși la pensie pentru că vor câștiga sume egale cu salariile.

„În legatura cu pensionarea anticipata a judecatorilor, in toata Europa judecatorii se pensioneaza la 70 de ani. A fost un caz in Ungaria când guvernul a vrut sa-i pensioneze mai devreme. Judecătorii au facut sesizare la Curtea de Justitie a UE si CJUE a obligat guvernul sa renunte la lege. De ce la noi trebuie sa iasa la 45 ani nu o sa inteleg niciodata. La noi se vor pensiona multi, nu-i nimeni nebun sa meara la lucru când primeste aceiasi bani cu salariul”, a declarat Augustin Zegrean la Digi24.

Între timp, Ministerul Justiţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă prin case se amână scăderea vârstei de pensionare până la 31 ianuarie 2022. Ordonanţa urmează să fie adoptată luni, 15 octombrie.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.