”Asasinii” lui Dragnea, frânți pe genunchi de Ministerul de Interne: ”Nu sunt informații că protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate” 1
Justiție Politic Social Ultima Ora

”Asasinii” lui Dragnea, frânți pe genunchi de Ministerul de Interne: ”Nu sunt informații că protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate”

Un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Nucu Marin, s-a prezentat, marți, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), pentru a fi audiat în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei.

„Nu sunt informații că protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate.”, a spus Gheorghe Nucu Marin, la PG, potrivit jurnalistei Realitatatea Tv, Ionela Arcanu.

PSD a cerut, marți, instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile „de o gravitate excepțională” care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că în zilele următoare vor fi făcute publice informații ce arată că protestele din 10 august au fost finanțate și din extern, iar protestatarii au fost bine organizați, încercându-se o lovitură de stat.

„Eu zic ca PSD să rămână la guvernare, că așa m-am angajat în 2016. Cine a oprit pe cine să vorbească în partid? Sigur, a apărut o supărare cu doamna Carmen Dan, dar măcar altcineva să susțină demiterea ei. Doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina pentru 10 august pe doamna prefect. I-am și spus doamnei Firea inaite de CEx am văzut în presă că doamna Dan ar fi spus ceva despre prefect, care e apropiat doamnei Firea. Nu putem vorbi de o vină pentru că eu sunt absolut convins că în 10 august instituțiile statului nu au acționat ilegal, Jandarmeria a intervenit respectând regulamentele”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD a afirmat că pe 10 august s-a încercat o lovitură de stat, iar mișcarea a fost finanțată din afara României. În aceeași ordine de idei, Dragnea a mai declarat că forțe externe oculte ar fi trimis la București patru asasini să îl lichideze. Dragnea a spus că nu a apelat la Poliție sau forțele române de securitate – s-a descurtcat singur. Și a scăpat!

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.