Aproape jumătate din populația României ar sta mai comod la puşcărie decât acasă 1
puscarie
Justiție Ultima Ora

Aproape jumătate din populația României ar sta mai comod la puşcărie decât acasă

Conform unui studiu al Sindicatului Omnia din Administraţia Penitenciarelor, care pledează împotriva Ordonanţei graţierii, viața în penitenciarele autohtone este mai bună decât a multor români aflați în ”libertate”. Cu alte cuvinet, condiţiile din penitenciare sunt atât de bune, încât ar fi păcat să îi scoţi pe condamnaţi de acolo!

Aproape jumătate din populația României ar sta mai comod la puşcărie decât acasă 2

Argumentul sună aşa: ”40,7% dintre români au WC-ul în curte. 100% dintre deţinuţi au acces permanent la grupuri sanitare şi apă curentă, chiar dacă 19 din cele 44 de penitenciare româneşti sunt supraaglomerate. Lista comparaţiilor ar putea continua, dar ar fi nedrept pentru cei care plătesc sejurul în penitenciar al infractorilor.

Deţinutul Adamescu (un exemplu folosit de către dl. Dragnea), bolnav încă dinainte de a fi încarcerat, se afla din septembrie 2016 într-o clinică privată, a fost operat la genunchi de către medicul pe care şi l-a ales, şi a decedat într-o clinică privată. Românii liberi şi plătitori de impozite n-au această şansă”.

Un alt aspect:  rata mortalităţii în penitenciare este de 3,5 la mia de detinuţi, în timp ce rata mortalităţii în România, adică în ”civilie”,  este de 11 la mia de locuitori.

Mai departe, sindicatul dă date statistice despre aglomeraţia din penitenciare.  Astfel, supraaglomerarea, ca fenomen este în scadere. În ultimii 10 ani numărul deţinutilor a scăzut, de la aproximativ 48.000 de deţinuți, la 27.000.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.