Afaceri PSD, pe stil vechi: Cartea de alegător, o țeapă de 3.000.000 €!
Justiție Social Ultima Ora

Afaceri PSD, pe stil vechi: Cartea de alegător, o țeapă de 3.000.000 €!

După anul 2000 s-a iscat rumoare în rândul populaţiei României, care s-a trezit cu două rânduri de buletine. Unul era cel arhicunoscut, primit la vârsta de 14 ani, iar altul, nou, numit “carte de alegător”.

Se spunea, la vremea respectivă, că ambele pot fi folosite pe post de act de identitate, dar la alegeri electoratul nu se va mai prezenta decât cu acea “carte de alegător”.
Deşi pentru acest proiect s-au cheltuit 13 milioane de lei, cele 33,46 milioane de “cărţi de alegător” emise până acum nu au putut fi folosite niciodată, din lipsa unui cadru legislativ, decât pentru uz casnic – poţi să ţii paharul cu apă pe ele, nu se udă, este un plastic foarte bun…

În rest, sunt bani, aproape 3 milioane de euro, aruncaţi pe fereastră, respectiv pe fereastra unei firme arabo-norvegiene, specializată în comerţul cu peşte, după cum arată un raport al Corpului de control al fostului ministru de interne Vasile Blaga.

Licitaţia a fost organizată cu dedicaţie pentru o firmă de pescari

În perioada 2000-2004, adică vrema PSD pe stil vechi, păstorit de Adrian Năstase, Direcţia Generală de Evidenţă Informatizată a Persoanei (DGEIP) a ţinut mai multe licitaţii pentru realizarea cărţilor de alegător. Câştigătoare a fost desemnată firma de pescuit arabo-norvegiană Sea Bell Trading SRL, deşi aceasta a cerut de trei ori mai mult pentru acest serviciu decât contracandidata sa.

Conform dosarului întocmit de Corpul de control MAI, trimis Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, în perioada în care au fost susţinute licitaţiile pentru achiziţionarea acestor materiale, averea familiei chestorului Ionel Nicolae, şeful de atunci al DGEIP, a crescut substanţial.

Ce credeți că i s-a întâmplat firmei cu pricina?

În 2014 a mai câștigat o lictație pe bani de la bugetul public! Da!

România a participat în 2014  la Târgul Internațional de la Berlin 2014, organizat în perioada 5-9 martie. Doar că broşura de promovarea a României, prezentată în limba germana, era plină de greşeli de traducere, pe care presa le-a, prezentat la vremea respectivă. Firma care a câștigat organizarea târgului este SC Sea Bell Trading SRL, cea implicată  în scandalul cărților de identitate.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.