Adina Florea este terminată. Lovitura Decisivă dată din Parlament. Va rămâne șomeră
Adina Florea este terminată. Lovitura Decisivă dată din Parlament. Va rămâne șomeră
Justiție Politic Ultima Ora

Adina Florea a EXPLODAT: atacuri INCENDIARE la adresa lui Augustin Lazăr

Procurorul Adina Florea, propusă pentru șefia DNA, are o reacție explozivă, după ce procurorul general Augustin Lazăr a blocat audierea sa în CSM, pe motiv că există o anchetă pentru a vedea dacă Florea este cea care i-a dat lui Darius Vâlcov protocolul dintre Parchetul General și SRI.

În urma deciziei lui Lazăr, Florea susține că procurorul general își exercită funcția cu rea credință și face presiuni foarte mari în sistem pentru a-i sufla scaunul de la DNA.

”Au fost chiar surse avizate, ca să folosesc un termen consacrat cel puţin într-o parte a presei scrise, care m-au avertizat să am mare grijă pentru că există o anume presiune din partea procurorului general. Mi s-a spus că DNA-ul nu este DIICOT, că vor fi surprize mai mari sau mai mici, dar nu m-am gândit niciun moment că surprizele vor fi de o asemenea anvergură, pentru că există o mare presiune din partea procurorului general pentru a împiedica numirea mea la DNA.

Nu m-am gândit niciun moment că surpriza va fi atât de mare și nu m-am gândit niciun moment că domnul procuror general, parte direct implicată în semnarea acelui protocol, va fi cel care va solicita o anchetă.

Din punctul meu de vedere, domnul procuror general ar trebui să se abţină de la a face orice demers. Domnul procuror general are un interes personal evident. Dumnealui este semnatar al acestui protocol, prin urmare, ar trebui să se abţină să facă orice demers. Ar putea ca acest dosar instrumentat de Parchetul General să fie în continuare instrumentat de orice altă structură, dar nu de Parchetul General. În opinia mea, să se ancheteze acest protocol tocmai la Parchetul General, parte semnatară a protocolului este o mare greșeală.

Pare că îşi exercită funcţia mai mult decât excesiv, cu rea-credinţă, în condiţiile în care există acest dosar penal pe rol, a spus şi dumnealui chestiunea aceasta, dosar penal care nu s-a finalizat, despre care dumnealui a susţinut că nu are cum să-l lege de persoana mea şi atunci, deşi există acest doar penal pe rol, iată sesizează cu o grabă nemaivăzută, nemaintâlnită, Inspecţia Judiciară, în condiţiile în care, de regulă, Inspecţia Judicară, în situaţia în care există un dosar penal pe rol, nu am întâlnit situaţii în care să facă verificări, dar poate că de data asta, cine ştie, vom avea noutate în activitatea judiciară, va exista şi o sesizare de abatere disciplinară la Inspecţia Judiciară concomitent cu un dosar penal la o structură de parchet şi nu ştiu dacă mai există vreun for care să facă verificări. Probabil că vom apela şi la acel for ca să facem verificările.”, susține Adina Florea, la Antena 3.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.