Theresa May s-a sucit: „S-ar putea să nu mai părăsim niciodată Uniunea Europeană”
Externe Ultima Ora

Parlamentul de la Londra RESPINGE Acordul BREXIT negociat cu UE. Lovitură năucitoare pentru Theresa May

Parlamentul britanic a respins, marţi seară, proiectul acordului de „divorț” convenit cu Uniunea Europeană de către premierul britanic Theresa May. Acest vot, care reprezintă o înfrângere istorică pentru Theresa May, amplifică <nfrângere istorică=”” pentru=”” theresa=”” may=””></nfrângere>incertitudinea cu privire la viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Partidul Laburist britanic, aflat în opoziţie, a depus marţi seară, în contextul respingerii Acordului Brexit de către Camera Comunelor, un proiect privind organizarea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Theresa May.

Premierul Theresa May avertizase că acest document reprezintă singura variantă de acord Brexit.

În contextul actualei crize politice, se conturează următoarele posibilităţi: renegocierea acordului actual, producerea Brexit fără niciun acord privind viitoarea relaţie bilaterală, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Marea Britanie, organizarea unui nou referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană sau renunţarea la Brexit.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a exprimat „regret” că Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor şi a cerut Marii Britanii să clarifice urgent intenţiile privind procedura Brexit.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.