Vladimir Putin nu va permite "niciodată" reintegrarea Crimeei de către Ucraina 1
Vladimir Putin nu va permite "niciodată" reintegrarea Crimeei de către Ucraina
Externe Ultima Ora

Vladimir Putin nu va permite „niciodată” reintegrarea Crimeei de către Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat duminică, într-un interviu pentru un film documentar, că reintegrarea regiunii Crimea de către Ucraina este imposibilă, indiferent de circumstanţe, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Despre ce vorbiţi? Aţi înnebunit? Cum să renunţ la Crimea? Astfel de circumstanţe nu există şi nu vor exista niciodată”, a răspuns Putin la întrebarea unui jurnalist despre situaţia regiunii ucrainene Crimea.

În documentarul intitulat „Putin”, jurnalistul Andrei Kondraciov i-a adresat lui Vladimir Putin o serie de întrebări pe mai multe teme, inclusiv situaţia din Siria.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată „o parte integrantă a Ucrainei”.

Poziţia Moscovei a fost că decizia desprinderii Crimei de Ucraina a fost luată de Consiliul suprem al regiunii, pe fondul „loviturii de stat” de la Kiev şi a răspândirii ideilor radicale.

La 10 septembrie 2017, au avut loc pentru prima dată alegeri pentru funcţia de guvernator în oraşul Sevastopol şi în autoproclamata republică Crimea, scrutin care nu a fost recunoscut de Uniunea Europeană.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.