VIDEO. Jandarm francez, bătut de un campion de box, în timpul protestului Vestelor Galbene
Externe Politic Social Ultima Ora

VIDEO. Jandarm francez, bătut de un campion de box, în timpul protestului Vestelor Galbene

Incident violent la protestul Vestelor Galbene din Paris, de sâmbătă, 5 ianuarie. Un jandarm a fost bătut de un bărbat care i-a aplicat mai multe lovituri bine plasate. Agresorul este un boxer profesionist, campion al Franței, scrie Libertatea.

Agresiunea a fost filmată, iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare. În imagini a fost surprinsă intervenția forțelor de ordine asupra manifestanților din mișcarea „Vestele Galbene” pe un pod de lemn din Paris. La un moment dat, un bărbat sare pe punte și începe să lovească un jandarm care a încercat să se apere cu scutul. Protestatarul i-a aplicat militarului mai multe lovituri cu pumnii.

Agresorul a fost identificat ulterior de Poliție. Este vorba despre Christophe Dettinger, fost campion de box al Franței în anii 2000, notează Actu17.fr. Pugilistul, în vârstă de 37 de ani, a fost reținut. De asemenea, tânărul a fost filmat și în momentul în care a lovit un alt jandarm căzut la pământ, tot în timpul protestului Vestelor Galbene. Gestul acestuia a fost criticat de Sindicatul Național al Comisarilor de Poliție din Franța.

„Domnule, dumnevoastră care ați lovit un coleg aflat la pământ, ați fost identificat. Pentru un boxer, nu respectați aparent multe reguli. Vă vom învăța pe cele din codul penal”, este mesajul publicat de membrii Sindicatului Național al Comisarilor de Poliție din Franța, pe Twitter.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.