Un stejar din Țara Galilor, de circa 1000 de ani, s-a prăbușit 1
Un stejar din Țara Galilor de circa 1000 de ani s-a prăbușit
Externe Ultima Ora

Un stejar din Țara Galilor, de circa 1000 de ani, s-a prăbușit

Unul dintre cei mai bătrâni copaci din Ţara Galilor, un stejar care a fost probabil plantat acum 1.000 de ani pentru a marca o frontieră în timpul regelui Offa, s-a prăbuşit, informează BBC.

Stejarul a fost văzut căzut la pământ pe câmpul din apropierea oraşului Welshpool de către un bărbat numit „vânătorul de copaci”, Rob McBride. Acesta a spus că a fost trist să vadă un copac atât de important căzut la pământ. Diametrul trunchiului a fost măsurat la 11 metri, ceea ce indică vârsta acestuia în jur de 1.000 de ani, a adăugat el.

McBride, care înregistrează arbori vechi din Ţara Galilor, a declarat că stejarul a avut o semnificaţie culturală enormă, deoarece nu a crescut natural pe teren, ci ar fi fost plantat de localnici pentru a marca locul bătăliei de la Buttington şi al unui terasament de frontieră construit în secolul al VIII-lea de regele Offa, care a domnit într-un regat al Angliei anglo-saxone între anii 757 – 796.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii