Un aparat foto, vândut cu 2,4 milioane euro 1
Un aparat foto, vândut cu 2,4 milioane euro
Externe Ultima Ora

Un aparat foto, vândut cu 2,4 milioane euro

Un aparat foto Leica datând din 1923 a fost vândut în cadrul unei licitaţii organizate sâmbătă la Viena pentru suma record de 2,4 milioane de euro, devenind astfel cel mai scump aparat foto din lume, potrivit brokerului licitaţiei, citat de AFP.

Suma de pornire a licitaţiei pentru acest aparat foto a fost de 400.000 de euro.

Cumpărătorul este un colecţionar privat de origine asiatică, care doreşte să rămână anonim, a indicat galeria vieneză Westlicht – una dintre cele mai renumite din lume – care organizează regulat vânzări ale unor modele vechi şi celebre, arată Agerpres.

Aparatul face parte dintr-o serie de 25 de prototipuri fabricate în 1923, cu doi ani înainte de comercializarea faimoasei mărci germane, şi este unul dintre cele trei din această serie păstrate „în starea lor iniţială”.

Recordul anterior pentru un aparat foto data din 2012, atunci când un Leica din 1923 a fost adjudecat pentru suma de 2,16 milioane de euro, potrivit galeriei Westlicht.

Austriacul Andreas Kaufmann a cumpărat în 2005 afacerea producătorului german, aflată în pragul falimentului, şi a reuşit relanseze comercial această marcă cult, apreciată de pionieri ai fotojurnalismului cum ar fi Robert Capa şi Henri Cartier-Bresson.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.