ULUITOR: 25 de milioane de persoane au aplicat pentru posturile căilor ferate indiene 1
ULUITOR: 25 de milioane de persoane au aplicat pentru posturile căilor ferate indiene
Externe Ultima Ora

ULUITOR: 25 de milioane de persoane au aplicat pentru posturile căilor ferate indiene

Peste 25 de milioane de persoane, o cifră mai mare decât populaţia Australiei, au aplicat pentru aproximariv 90.000 de posturi la căile ferate indiene. Acest lucru arată dificultăţile cu care se înfruntă premierul Narendra Modi în privinţa asigurării de locuri de muncă pentru milioane de indieni, înaintea alegerilor din 2019, relatează Reuters.

Modi a fost ales în 2014, când a promis că locuri de muncă pentru indieni şi creştere economică. Însă până în prezent, planurile sale, care cuprind şi 100 de milioane de locuri de muncă pentru indieni până în 2022, încă nu au fost îndeplinite.

Căile ferate indiene au 1,3 milioane de angajaţi şi zeci de mii de posturi vacante.

“În ultimii doi ani nu am făcut angajări, iar acum avem nevoie de noi angajaţi”, a declarat Ashwani Lohani, preşedintele board-ului Căilor ferate indiene, potrivit news.ro.

Căile Ferate Indiene au anunţat luna trecută că angajează personal, iar de atunci 25 de milioane de persoane au aplicat online pentru posturile vacante. Potrivit anunţului Căilor ferate indiene, persoanele care aplică pentru posturile vacante vor da un test în scris valabil în 15 limbi. În plus, vor trebui să treacă o testare a condiţiei fizice şi să îndeplinească şi alte criterii.

“Numărul imens de persoane care au aplicat arată, în primul rând, faptul că sunt puţine locuri de muncă în raport cu numărul celor care vor să se angajeze, dar şi că indienii preferă un post la stat”, a declarat Mahesh Vyas, reprezentant al Centrului de Monitorizare a Enomomiei Indiei.

Căile ferate indiene sunt cel mai mare angajator al Indiei şi se află în curs de modernizare, proces care va costa 130 de miliarde de dolari.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.