Turcia
Turcia ”condamnă dur” atacurile Israelului împotriva palestinienilor
Externe Ultima Ora

Turcia ”condamnă dur” atacurile Israelului împotriva palestinienilor

Administraţia Prezidenţială din Turcia a criticat, vineri, acţiunile violente ale Armatei israeliene asupra civililor palestinieni, soldate cu 15 morţi şi peste o mie de răniţi, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Reacţia Turciei are loc în contextul în care 15 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal, iar peste o mie au fost răniţi în confruntări cu armata israeliană produse vineri la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

”Condamnăm dur atacurile Israelului asupra civililor palestinieni lipsiţi de apărare, care participau la demonstraţii paşnice în Gaza”, a declarat Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale de la Ankara.

Kalin a precizat că acţiunile israelienilor sunt inaccpetabile, avertizând că au fost încălcate drepturile fundamentale ale omului.

”Violenţa sistematică împotriva poporului palestinian trebuie să înceteze imediat. Cerem comunităţii internaţionale, în mod special Organizaţiei Naţiunilor Unite, să ia măsuri”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Turciei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.