Tumblr susţine că a găsit conturi folosite de Rusia pentru a distribui ştiri false 1
Tumblr susţine că a găsit conturi folosite de Rusia pentru a distribui ştiri false
Externe Ultima Ora

Tumblr susţine că a găsit conturi folosite de Rusia pentru a distribui ştiri false

Platforma de blogging Tumblr a descoperit 84 de conturi despre care spune că au fost folosite de o grupare din Rusia pentru a distribui dezinformări în timpul campaniei electorale americane din 2016, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Tumblr a spus că a descoperit această situaţie la sfârşitul lui 2017 atunci când a sprijinit o investigaţie care a dus la punerea sub acuzare a 13 persoane care aveau conexiuni cu Agenţia de Cercetare pentru Internet din Rusia.

Tumblr este, astfel, doar una dintre multele platforme de pe internet care au fost folosite într-o campanie online a ruşilor pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.

Un comunicat de la Tumblr arată că au fost descoperite conturi „care erau folosite într-o campanie de dezinformare înainte de alegerile americane din 2016”.

Compania a spus că a anunţat autorităţile, a şters conturile şi postările lor şi a colaborat cu Departamentul de Justiţie din SUA.

Site-ul de blogging a spus că va notifica prin email pe oricine a interacţionat sub orice formă cu postările conturilor vizate.

De asemenea, a făcut publică lista celor 84 de conturi pentru ca utilizatorii să afle dacă au interacţionat cu entităţile respective.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.