Trump iar se teme de Putin: Rusia ”se bate foarte tare” pe alegerile din toamnă
trump putin
Externe Ultima Ora

Trump iar se teme de Putin: Rusia ”se bate foarte tare” pe alegerile din toamnă

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat marţi că este „foarte îngrijorat” de o posibilă ingerinţă a Rusiei în alegerile legislative ce vor avea loc în luna noiembrie în Statele Unite, transmite EFE.

„Sunt foarte îngrijorat că Rusia se va bate foarte tare pentru a avea un impact asupra viitoarelor alegeri”, a scris Trump, pe contul său de Twitter, cu referire la scrutinul în care vor fi aleşi cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din cei o sută de senatori americani, preia Agerpres.

Donald Trump a apreciat că, având în vedere că niciun preşedinte de până acum nu a fost mai dur cu Rusia ca el, efortul ruşilor se va îndrepta spre susţinerea puternică a democraţilor. „Cu siguranţă ei nu îl doresc pe Trump !”, a conchis preşedintele american.

De la summitul bilateral cu preşedintele rus, Vladimir Putin, desfăşurat pe 16 iulie la Helsinki, liderul de la Casa Albă şi-a schimbat în mai multe rânduri opinia cu privire la interferenţa Rusiei şi serviciile de informaţii americane.

Într-o conferinţă de presă comună cu Putin, Trump a respins concluziile serviciilor sale de spionaj, care au determinat că Moscova s-a amestecat în ultimele alegeri prezidenţiale din SUA.

La puţin timp după această afirmaţie, el a revenit şi a indicat că s-a exprimat greşit în capitala finlandeză, precizând că acceptă concluziile agenţiilor americane de informaţii.

Preşedintele american a încercat astfel să să calmeze valul de critici primite, inclusiv din cadrul partidului său republican, pentru că nu l-a înfruntat direct pe liderul rus.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.