Tragedie în Rusia: un avion cu zeci de pasageri s-a prăbușit lângă Moscova 1
prabusit
Externe Ultima Ora

Tragedie în Rusia: un avion cu zeci de pasageri s-a prăbușit lângă Moscova

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines s-a prăbuşit duminică după-amiază în regiunea Moscova, toate cele 71 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, informează agenţiile ruse de presă TASS şi Interfax, citate de Reuters şi AFP.

Avionul, de tipul Antonov AN-148, decolase de pe aeroportul moscovit Domodedovo, având ca destinaţie oraşul Orsk, din apropierea frontierei cu Kazahstanul. La câteva minute după decolare aparatul a dispărut de pe ecranele radarelor.

Cei 65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului ‘nu au avut nicio şansă de supravieţuire’, iar resturile aeronavei sunt împrăştiate pe o rază de circa un kilometru, a declarat agenţiei Interfax o sursă din Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

În condiţiile în care la Moscova şi în vecinătatea ei continuă să ningă, presa rusă a transmis că echipele de urgenţă au ajuns cu greu la locul prăbuşirii, personalul fiind nevoit să parcurgă o anumită distanţă pe jos.

Imaginile difuzate de televiziunile ruse arată resturi ale avionului, de culoarea portocaliu – cum sunt vopsite avioanele companiei Saratov Airlines – şi împrăştiate pe câmpul înzăpezit. ‘Echipele de salvare au reuşit să ajungă la locul prăbuşirii. Sunt multe corpuri şi fragmente de corpuri umane’, a declarat o sursă pentru Interfax.

Nu este clară deocamdată cauza prăbuşirii. Unii martori au spus că au văzut flăcări ieşind din avionul care pierdea altitudine. Ministrul rus al transporturilor, Maxime Sokolov, a venit şi el la faţa locului, unde a anunţat deschiderea unei anchete. Preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor victimelor

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.